Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow Найсильніші економісти нашого міста
Найсильніші економісти нашого міста Печать
Автор Андрій Міхєєв   
11.01.2016 г.
Жартують, що коли починаються канікули, останньому дзвонику вчителі радіють не менше своїх учнів.

У другий день зимових канікул біля ЗОШ №3 група вчителів щось жваво і весело обговорювала. Як виявилося, підстави для радощів у педагогів були ще більш важливими, аніж початок канікул. Ось про що вони нам розповіли.

 Ірина Борисівна Марченко, керівник методоб’єднання вчителів географії і економіки.

– 27 грудня 2015 року закінчився 2-ий етап Всеукраїнських учнівських олімпіад. Тільки що завершилися змагання юних економістів. 15 січня розпочнуться олімпіади обласного етапу у м. Суми. Вчитель економіки загальноосвітньої школи № 2 Юлія Савочка підготувала відразу 4 призерів, серед яких один дев’ятикласник, два – десятикласника та один одинадцятикласник. Хочу відмітити, що три переможця поїдуть на обласний етап олімпіади з економіки. Двоє учнів Юлії Олександрівни працювали за завданнями 9-го класу, будучи учнями 8-го класу. Ми сподіваємося на успіхи цих розумних діточок і в подальшому.

– Юлія Олександрівна, розкажіть про своїх учнів.

Вчитель економіки загальноосвітньої школи № 2 Юлія Савочка:

– Учасники олімпіади з економіки мають гарні знання з предмету, тому їх перемоги цілком заслужені. Друге місце серед учнів 11 класу зайняла Євгенія Мучарова. Дівчина є гордістю школи, член команди Олімпійської збірної з легкої атлетики. Євгенія всебічно розвинута учениця, що довела сьогодні вже не на спортивній, а на предметній олімпіаді.

Серед десятикласників найсильнішим економістом визнаний Роман Семененко, який у минулому році змагався на обласному і республіканському етапах. Друге місце в цій віковій групі зайняла Діана Гамідова. Вона, хоч і поступилася більш досвідченому Роману, тим не менш продемонструвала гідний рівень знань. Серед дев’ятикласників переконливо перемогла Альошкіна Тетяна. Успіх дівчинки удвічі приємніший від того, що Тетяна навчається поки що лише у 8-ому класі.

Її показник 96% виконаних завдань і одноосібне 1-ше місце.

 – Які наші перспективи «на області»? У вас уже є такі досвідчені учні, як Семененко…

– Сподіватимуся на перемоги. У минулому році Роман на області узяв «бронзу». Але, незважаючи на третє місце, Семененко зміг виконати великий об’єм завдань на підготовчому етапі до республіканського туру (поєдинок між призерами). Тим самим хлопець зміг довести, що він один з найкращих знавців економічної науки серед однолітків Сумщини, за що був направлений на Всеукраїнський етап.

– У чому полягає секрет успіхів охтирчан? Як викладається економіка в школах нашого міста?

– У загальноосвітніх школах міста економіка вивчається лише у 11-их класах. Наша ЗОШ №2 є профільною, тому цей предмет викладається з 2-го класу до кінця школи. Спочатку учні знайомляться з економічною наукою на факультативних заняттях, а потім, у старших класах, проводяться звичайні уроки з цієї дисципліни.

 – Тим не менш, ваші учні в деяких вікових категоріях займають 2-і місця. Хто ж тоді стає чемпіоном?

– Учні ЗОШ №2 в економіці найсильніші в Охтирці. Якщо у нас 2-е місце, то, тільки з-за того, що 1-е місце не присуджувалося. Щоб зайняти першу сходинку потрібно не тільки обігнати своїх конкурентів, а й набрати не менше 75% від максимальної кількості балів. Це вдається не завжди.

 – Хто ваші найзапекліші конкуренти?

– На обласному рівні - Конотоп, Шостка, Суми. В Охтирці ми змагаємося з учнями 8-ої і 5-ої школи. Але ми, все-таки, сильніші.

 – Що цілком логічно, бо ж у вас економічний профіль закладу.

– Так. Тому, усіх, хто бажає бути добре обізнаним у економіці, планує працювати у дорослому житті за даним напрямком, ласкаво просимо, до школи №2

Спілкувався Андрій Міхєєв

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg