Головна arrow Розділи arrow Бізнес та технології arrow Газові підприємства радять своєчасно інформувати про фактичні обсяги використаного газу
Газові підприємства радять своєчасно інформувати про фактичні обсяги використаного газу Печать
Автор Сумигаз   
30.12.2015 г.

Для коректного відображення фактичного споживання природного газу мешканцям Сумщини необхідно щомісяця, станом на 1 число, знімати показання приладів обліку та передавати дані до газових господарств.

Зняття показань приладів обліку проводиться споживачем самостійно, станом на 1 число місяця. Щоб зафіксовані дані були враховані при визначенні розміру оплати за газ, показання приладів обліку рекомендуємо передавати 1,2 або 3-го числа.

Якщо показання лічильника зняті або передані, наприклад, 20 числа, при розрахунку суми до сплати автоматизована система обчислює і прогнозований обсяг споживання до кінця місяця. Саме тому фактичне використання палива може бути більше або менше розрахункового.

Передати показання приладу обліку можна будь-яким зручним для споживача способом:

1. Через сервіс Особистий кабінет на сайті газового господарства за адресою 104.ua. Саме цей сервіс є найбільш універсальним та зручним.

Реєстрація в Особистому кабінеті займає всього декілька хвилин. Клієнту необхідно знати № особового рахунку та останню суму оплати за послуги газопостачання.

2. Зателефонувавши до Контакт-центру для споживачів природного газу за номерами 
(0542) 70-30-04, 76-73-04.

3. За допомогою електронної пошти:  Этот e-mail защищен от спам-ботов. Для его просмотра в вашем браузере должна быть включена поддержка Java-script

Показання лічильника, які відправлені споживачем з Особистого кабінету вносяться на особовий рахунок в той же день. Обробка даних, переданих через контакт-центри, займає більше часу.

Нині найбільш зручним способом передачі показань лічильника є Особистий кабінет. У той же день споживач самостійно може переконатись, що фактичний обсяг спожитого природного газу зараховано на особовий рахунок.

Показання приладів обліку від споживачів прийматимуться ПАТ «Сумигаз» до 5 числа місяця, наступного за звітним. Однак, у зв'язку з тим, що дані лічильників газу, передані через контакт-центри оброблюються кілька днів, газорозподільні підприємства радять сповіщати про фактичні обсяги споживання раніше.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg