Головна arrow Розділи arrow Життя та люди arrow Ірина Горішня про особливих дітей Охтирки
Ірина Горішня про особливих дітей Охтирки Печать
Автор Газета "Город А"   
28.12.2015 г.

ImageЗ початку року 69 дітей пройшли реабілітацію в Охтирському міському Центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів. Загалом, у полі зору фахівців Центру перебувають 107 особливих діток Охтирки, про роботу з якими розповіла директор установи Ірина Іванівна Горішня.

- Наш колектив - це соціальний педагог, практичний психолог, логопед, педіатр, вихователь-викладач з трудового навчання, культорганізатор та дві медичні сестри, які працюють з дітьми за індивідуальними планами реабілітації.

Поряд з лікувальними, оздоровчими реабілітаційними послугами, медичним спостереженням, наші вихованці задіяні в системі заходів, спрямованих на активне життя, відновлення і підтримку соціального статусу - це творчі, спортивні та освітні програми.

В установі діють гуртки, проводяться розвиваючі заняття, майстер-класи, до яких залучаються викладачі і вихованці навчальних закладів міста.

З початку року було проведено 10 спільних занять з вихованцями Центру позашкільної освіти в межах проекту «Поділися теплом з ближнім». Три заняття провели викладачі музичної школи, 8 - художньої. Відбулося 10 безкоштовних уроків з англійської мови, на волонтерській основі.

Наші вихованці беруть участь у спортивних заходах, що проходять за підтримки Сумського регіонального центру «Інваспорт».

На базі Сумського обласного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів відбуваються творчі фестивалі «Веселка» і «Розмай», за участь в яких охтирчани були відзначені грамотами.

Роботу з особливими дітьми важко уявити без благодійної допомоги. Розважальні заходи Центру проходять за підтримки депутатів, керівників установ, приватних підприємців, волонтерів - учнів шкіл №1, 5, 8, 11 та гімназії.

 

Міський голова роботою Центру задоволений. Під час апаратної наради у понеділок 21 грудня він подякував колективу комунальної установи і побажав не збавляти темпів. За словами Ігоря Алєксєєва, він має як особисті позитивні враження, так і схвальні відгуки батьків. Міський голова пообіцяв, що у бюджеті наступного року знайдуть відображення планові потреби закладу, який опікується особливими дітьми Охтирки, намагаючись забезпечити їм максимум можливостей для розвитку і реабілітації.

Анна Протасова

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg