Головна arrow Розділи arrow Життя та люди arrow Волонтери з Охтирки об’їхали майже всю лінію фронту
Волонтери з Охтирки об’їхали майже всю лінію фронту Печать
Автор Анна Протасова   
26.12.2015 г.

ImageПередноворічна поїздка волонтерів у розташування бойових частин, де служать земляки, завершилась успішно. Три доби у дорозі стали нелегким випробуванням як для людей, так і для техніки. Зате, вдалося відвідати 14 точок перебування наших військових у зоні АТО, що можна назвати рекордом.

Поїздку на Миколая в «Ангелі Охоронці» готували заздалегідь і здійснили її разом з волонтерами з Тростянця. Транспорт навантажили благодійною допомогою від окремих небайдужих громадяни, колективів підприємств, учнів шкіл та вихованців дитсадка.

Власне, сама підготовка до передсвяткової поїздки - це звичайна волонтерська справа. Звертаємося до людей, ініціюємо певний напрямок роботи. Наприклад, сплести зимові маскувальні сітки чи напекти пиріжків для солдатів. Потім треба зібрати все докупи, запакувати ретельно і вирушити в путь. І пакування тут не остання річ, бо тамішні шляхи - то суцільне бездоріжжя. Поки подолаєш сотні кілометрів, якась із посилок може і потовктись, - розповідає Денис Голець.

Чим поїздка була особливою, так це кількістю адресатів, з якими вдалося зустрітися протягом трьох діб шляху. Зазвичай вдається побувати у 3-4 місцях, а тут - 14 точок. З 8-ї ранку і до ночі - на колесах. Важко. Від Біловодська, Щастя до Авдіївки Донецької області... і це ж не по прямій.

Михайлові Кузьменку завезли рації, які передали з УБР. У кожному пункті подорожі мали, що подарувати хлопцям. Десь волонтерів чекали, а були і заїзди сюрпризом. Як до Сергія Москальова, наприклад. Депутат Охтирської міської ради шостого скликання, а нині командир ВСУ, зустрів земляків із радістю. Як власне і кожен з бійців, з ким довелося побачитися і поділитися передсвятковими гостинцями.

... Попереду Новий рік, Різдво. В Охтирці, на щастя, вони будуть мирними. Пам'ятайте про тих, хто боронить ваш мир і спокій!

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg