Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow В Охтирці поділять останній шматок землі
В Охтирці поділять останній шматок землі Печать
Автор А. Протасова   
21.12.2015 г.
ImageЗібралися втретє. Усі 34. Депутати сьомого скликання провели своє третє сесійне засідання у вівторок 8 грудня.

Працювали активно. Півтори години лише депутатські запити оголошували. Саме ці 44 запити і можна назвати рекордом нового депутатського корпусу. І відразу й не визначишся, що тут первинне – чи турбота про виборців, чи бажання на камеру засвітитися. Сесія ж бо транслюється наживо.

Феномен Романа Скотнікова

  Перед початком роботи міський голова відзначив грамотою учителя фізкультури загальноосвітньої школи № 5 Скотнікова Романа Володимировича. Для багатьох у залі знайомство з Романом стало одкровенням.

  Майстер спорту України міжнародного класу з футзалу, Заслужений майстер спорту України з футзалу, неодноразовий чемпіон збірної команди України серед спортсменів з вадами зору:  

2008 р. – Чемпіонат Світу, Аргентина, Буенос Айрес, золота медаль;

2009 р. – Чемпіонат Європи, Франція, Нант, срібна медаль;

2011 р. – Всесвітні Ігри, Туреччина, Анталія, срібна медаль;

2012 р. – Чемпіонат Європи, Туреччина, Кайсері, бронзова медаль;

2013 р. – Чемпіонат Світу, Японія, Сендай, срібна медаль;

2014 р. - Чемпіонат Європи, Італія, Ла-Спеція, бронзова медаль;

2015 р. - Всесвітні Ігри, Корея, Сеул, золота медаль;

2015 р. – Кубок Європи, Австрія, Відень, золота медаль.

От з такою історією, видатний спортсмен і такий скромний, що про його внесок у популяризацію спорту і створення позитивного іміджу Охтирки мало хто знав.

 В’ячеслав Копил і проводове радіо

Вже не перший рік у першій школі косо дивляться на радіо «Охтирка», яке займає тут дві кімнати під студії. Змінюються директори, а політика відносно радіо ні. У школі думають, що невеличкі кімнатки без вікон і опалення вирішать проблему нестачі вільних площ. З обранням нового депутатського корпусу, до якого увійшов і учитель ЗОШ №1 В’ячеслав Копил, ця тема отримала новий імпульс. Пан В’ячеслав подав на ім’я міського голови запит про виселення радіо. Директор ТРК «Охтирка» Світлана Миколаївна Терешкова вважає будь-який рух студійного обладнання рівноцінним його ліквідації. Такої ж думки і міський голова. Ігор Алєксєєв висловився однозначно на підтримку цього комунального підприємства, що працює в інформаційному просторі Охтирки. А депутат Тетяна Макарова пішла далі, запропонувавши започаткувати на радіо програму «Депутатська хвиля». І колеги цю пропозицію підтримали. Хоча по тональності обговорення було помітно, що більшість депутатів ніколи не бачили, де і в яких умовах те радіо працює.

За Левадою пішло Чикалове

Після деякого затишшя про себе знову нагадала земля. Точніше її відсутність. Людей меншає, а землі усім не вистачає. Останню вільну ділянку в Охтирці «розконсервували». Так кажуть про масив, обмежений вулицями Чапаєва та Дзержинського, провулками Миру та Кобилянської, озером Чикалове. Після бурхливого обговорення за рішення про розроблення детального плану територій сесійна зала дала 22 голоси. Доповідала начальник відділу містобудування та архітектури Анна Мандрика. За її словами, ухвалене рішення дасть можливість вивчити межі масиву і визначити можливу кількість земельних ділянок для передачі під індивідуальну забудову. На цей шмат землі нібито претендують бійці АТО. Міський голова бідкається, що назріває критична ситуація. «Ми можемо дійти до того, що не зможемо виділити жодної ділянки людям, що не брали участі в АТО», - говорить він і пропонує створити тимчасову комісію для визначення, як далі рухати чергу на землю – кому і на яких умовах її виділяти.  Серед депутатів було чимало незгодних з можливою забудовою на озері Чикалове. Мирослав Нікулін навіть запросив усіх охочих прийти до нього на Полтавську і подивитися, як воно - на болоті жити. «У мене під полом, - каже,- стоїть вода». Мовляв, обманули колись людей, наміряючи під хати на вологому місці. Проте як тоді, так і зараз народ хоче будуватися. На Леваді вже розібрали майже 40 ділянок. Є претенденти і на новий масив, який теоретично дасть місту 30 ділянок.   «Іншої землі у нас немає, - пояснює досвідчений депутат, ексзаступник міського голови Григорій Юрко. – Була Левада, ми її розробили. Іншої землі, призначеної під забудову немає». За його словами, Охтирка власні земельні ресурси вичерпала. Подальше розширення можливе тільки заступивши за межу. Але це вже не в компетенції наших депутатів. Це преференція обласної ради. І там, за межею – чиїсь паї.

Врешті-решт, давши згоду на розробку Чикалового, депутати зарізали іншу земельну ініціативу. Лише 17 голосів «за» набрала «Міська програма формування земельних ділянок», завдяки якій пропонувалося зробити інвентаризацію земель, зокрема, як каже міський голова, хотіли убезпечити від посягань територію навколо річки Охтирка. Проте, більшість депутатів у добрі наміри не повірила.

Загалом, за 6 напружених годин розглянули 30 питань порядку денного. Поморилися усі.

Анна Протасова

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg