Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Майстри красного письменництва рідного краю
Майстри красного письменництва рідного краю Печать
Автор Журавель Н. Д., бібліограф Охтирської ЦМБ   
11.12.2015 г.

Image9 грудня в Охтирській центральній міській бібліотеці  відбувся літературний захід під назвою «Майстри красного письменництва рідного краю». На усний журнал завітали учні Малої Академії наук - талановиті діти, які мають здібності до поетичної творчості та літературних робіт. На зустріч прийшов і Олександр Миколайович Скиба, голова літературного осередку ім. Т. Г. Шевченка "Просвіта", громадський активіст, член клубу любителів мистецтва «Сокіл».

Бібліотекарі читального залу В. А. Яковенко та Л. М. Губенок розпочали свою розповідь про чудовий, хоч і не дуже популярний серед нас жанр літератури - поезію. Та для деяких людей захоплення поезією стає змістом життя, вона здатна знаходити відгук у душах інших, хвилювати, дарити приємні хвилини прекрасного. Говорили про поезію наших славних поетів-земляків ХІХ - ХХ століття Пантелеймона Куліша, Якова Щоголева, Павла Грабовського, Олександра Олеся, Платона Воронька, закінчуючи поезією сучасних охтирських поетів Катерини Квітчастої, Анатолія Залавського, Ніни Багатої, Олександра Галкіна, Григорія Комісарова, Тетяни Акименко та інших. Розповідаючи про сучасних охтирських поетів, познайомилися з творчістю членів клубу любителів мистецтв «Сокіл», про це повідав присутнім О. М. Скиба. Під час розповіді бібліотекарі  ознайомили учнів з поетичними збірками, які вбули видані «Соколом». Збірка «За землю щедру і святу, що вийшла у цьому році, присвячена Героям Небесної Сотні та воїнам АТО. В неї  увійшли поезії Г. Комісарова, І. Краснокутського, Ю. Воропая, О. Сокол, А. Дудченка, Н. Сафонової, Г. Харченко, Т. Акименко, Н. Фальової, С. Корнієнко. Інша збірка 2014 року «Т. Г. Шевченко у моїй творчості» присвячена українському генію поезії.

Останньою сторінкою заходу була презентація книги Євгена Положія, українського письменника-земляка, журналіста, головного редактора кількох часописів «Іловайськ». Бібліотекар абонементу С. В. Литовченко розповіла про автора та його книгу. На Львівському форумі книговидавців ця книга зайняла призове місце в номінації «Краща книга про війну». «Іловайськ» - це книга про мужність, неймовірний героїзм і людяність українських солдат, офіцерів, бійців добровольчих батальйонів, всіх тих, хто опинився в кінці серпня 2014 року в «Іловайському котлі», що став найбільшою поразкою української армії в ході війни на Сході. Книга написана на реальних історіях близька сотні учасників «Іловайського котла». Серед них такі свідки трагедії як С. Семенченко - командир добровольчого батальйону «Донбас», депутат ВРУ В. Парасюк та ін. Книга сприймається дуже болісно, але ми з вами маємо знати і пам'ятати про тих людей, які віддали своє життя за свободу і незалежність України.

Image Image Image 

Журавель Н. Д., бібліограф Охтирської ЦМБ

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg