Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow На Сумщині в Охтирці тривають навчальні збори з бійцями загону територіальної оборони
На Сумщині в Охтирці тривають навчальні збори з бійцями загону територіальної оборони Печать
Автор О. Парій   
27.10.2015 г.
На базі навчального центру інженерної частини, яка дислокується в Охтирці, тривають навчальні збори з особовим складом загону територіальної оборони.

В ході двотижневих зборів офіцери Охтирського та Великописарівського військових комісаріатів та інженерної частини проводять з особовим складом загону теоретичні та практичні заняття з тактичної, інженерної, вогневої та військово-медичної підготовки.

Під час занять військовозобов’язані навчаються роботі з приладами спостереження та прицілювання, вивчають тактико-технічні характеристики стрілецької зброї, зокрема пістолетів, автоматів, кулеметів та гранатометів.

Під час занять з вогневої підготовки військовозобов’язані вивчають заходи безпеки при поводженні та застосуванні зброї, правильному зайняттю положення для стрільби, а також виконують нормативи зі стрільби бойовими набоями.

На заняттях щодо надання першої медичної допомоги військовозобов’язані вчаться використовувати табельні та підручні матеріали для зупинки кровотечі, опановують загальні правила евакуації поранених з накладеними транспортними шинами.

Також, на польових зборах особовий склад загону оборони вивчає дії солдата у складі патруля, у разі вчинення опору з боку порушників. Опановує способи їх затримання, огляд техніки та затриманих, супроводження їх у штаб. Вивчає правила ведення переговорів за допомогою засобів зв’язку та правильному підтриманню зв’язку у взаємодії з іншими патрулями, контрольно-пропускним пунктом. Відпрацьовуються дії солдата в обороні, виживання в різноманітних умовах, вибір місця розташування для відпочинку: обладнання місця для відпочинку, встановлення намету тощо.

«…По закінченню зборів, територіальна оборона Сумщини посилиться ще одним підготовленним підрозділом»: - зазначив у своєму виступі виконуючий обов’язки обласного військового комісара полковник Сергій Шуляков.

Підполковник Олександр ПАРІЙ

ImageImageImageImage 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg