Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow Хто казав – кіна не буде? Буде, завдяки «КАДРу»!
Хто казав – кіна не буде? Буде, завдяки «КАДРу»! Печать
Автор А. Молот   
20.10.2015 г.
Лідер міської організації кіноосвіти «КАДР» Євгеній Михайленко офіційно оголошує старт чергового конкурсу «Дитячий погляд через об’єктив».

Це єдине творче змагання, яке має міськрайонний статус. Воно проводиться вже вчетверте, однак у 2015 році є головна відмінність. Раніше діти надавали тільки фотографії, а в цей раз організатори приймають і кінематографічні роботи.

Ви тільки подумайте, можливо, ми стаємо свідками зародження першого кінофестивалю не те що Охтирки, але й Сумщини загалом!

Євгеній Володимирович з радістю поділився своїми почуттями та думками про фотокіноконкурс.

Михайленко Є.В.:

– Друзі, думка про кінофестиваль виношувалась дуже давно. Але на шляху до мрії існувало занадто багато бар’єрів і я не відчував, що ми зможемо їх подолати. Однак, завдяки однодумцям, ми не зупинились. Йшли собі й шли, незважаючи на перепони.

Важливим етапом створення фестивалю короткометражного кіно став фотоконкурс «Дитячий погляд через об’єктив». Організатори побачили, що охтирська молодь має талант у мистецтві світлопису. Але ж, ви розумієте, найякісніша фотографія поступається найкоротшому фільму по своїй інформативності, емоційній насиченості, колориту. От тільки штурмувати кінематографію без належної підготовки не вдасться нікому. На мій погляд, фотоконкурс – це найкраща площадка для такого навчання. І ось зараз ми в кроці від успіху нашого маленького кінофестивалю, який ми назвали «Кіно-міні»..

– І що це за крок?

– Кількість і якість кіноробіт. Наш фотокіноконкурс стартував 6 жовтня і триватиме до 26 числа. Часу не дуже багато, але й немало. Основні вимоги до кіноробіт наступні. Приймаються лише фільми, які дозволені до перегляду особам до 18 років. У фільмі не допускаються сцени тютюнопаління, вживання алкоголю, сцени еротичного змісту, вживання ненормативної лексики, реклама шкідливих для здоров’я факторів тощо. До участі у номінації «Кіно-міні» допускаються представники, як творчих колективів, так і окремі виконавці.

– Які критерії висуваються до фоторобіт?

– До участі у конкурсі приймаються фотографії виставкової якості розміром 30х40 см або електронний варіант роботи з контрольним фото розміром 10х15 см. Файл з фото або відео можна надіслати на e-mail: Этот e-mail защищен от спам-ботов. Для его просмотра в вашем браузере должна быть включена поддержка Java-script або принести на будь-якому цифровому інформаційному носії (CD-R, -RW; DVD-R, -RW тощо) у відділ молоді та спорту міськвиконкому. Визначено дві головні номінації: «Охтирські краєвиди» (пейзаж) та «Портрет сучасника» (репортажне та жанрове фото). Також оголошується додаткова номінація – «Експериментальне фото» (роботи з застосуванням графічних редакторів, техніки колажу і т. ін.). Критерії оцінки дитячих робіт: творчий підхід, повнота розкриття запропонованої теми та рівень володіння технікою виконання.

– Чи збережена  «родзинка» «Дитячого погляду…» – фотографування у стилі «Бліц»?

– Без «Бліцу» журі не зможе зробити висновок, чи сам автор фотографував. Усі учасники головних номінацій повинні довести свою майстерність. Ми надамо завдання на якусь цікаву тему і конкурсант повинен за годину зробити гідний знімок. Інакше перемогу в нашому конкурсі не здобути. «Бліц-конкурс» відбудеться орієнтовно 31 жовтня в КЗ «Охтирський  МЦКіД», початок о 10:00.

– Хто буде судити?

– Очолить журі  в.о. Охтирського міського голови Івах Г.В. Його заступником став керівник апарату райдержадміністрації Гуць В.О. Члени суддівської колегії – завуч художньої школи Тищенко Я.Г., начальник відділу молоді і спорту Долганова С.М., начальник відділу інформаційно-аналітичного та комп’ютерного забезпечення Фальова Н.В.,  представники  міського і районного відділів освіти – Коваленко Т.М. та Павленко А. П., дизайнер фотоцентру Герасименко О.А.,  заслужений працівник побутового обслуговування України фотограф Сухомлин І.Ю., беззаперечний авторитет у фото і кіно-журналістиці  Куліш О.В. та я, як голова організації фотокіноосвіти.

– Які побажання Конкурсу та конкурсантам?

– Закликаю юних режисерів і фотомитців – не соромтесь, приносьте свої роботи. Задля вас все започатковувалось. Можливо саме ви і є те золото, яке ми шукаємо. Але доки злиток лежить у темній коморі, його не відрізнити від звичайної цеглини. Отож, запустіть світло! Відкрийте свої таланти Охтирці і охтирчанам. Це ж безкоштовно! Все фінансування взяли на себе міськрада та райдержадміністрація, за що окрема вдячність Ігорю Алєксєєву та Роману Бублику. Найкращі роботи будуть експонуватись на виставці у «Кнежі». Будуть проведені майстер-класи з фотомистецтва. Творіть і перемагайте!

А.Молот

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg