Головна
УАЗ-452 служитиме в танковій бригаді Печать
Автор Анна Протасова   
28.09.2015 г.
ImageВже затемна, в ніч, але з благословінням і побажаннями легкої дороги рушив на схід черговий народний автомобіль. УАЗ-452, який у п’ятницю 18 вересня відбув у розташування 17 танкової бригади, готували в дорогу усім миром.

Машина йшла із Сум транзитом на схід, але мала і нашу, охтирську історію. Отець Андрій прочитав молитви і благословив у дорогу екіпаж і транспорт. Прямо на вулиці. Автопоїзду до церкви під’їжджати було незручно, та й поспішали. Трішки були затрималися з виїздом, тому в Охтирку прибули вже затемна.

По мирній Київській рухався звичний потік машин, а священик благословляв людей на дальню дорогу, в бік війни. Успенська церква, як свічка, розсувала вечірню пітьму. Отець Андрій читав молитву, аби шлях стелився легко, аби успішно прибули на місце, до наших козаків, і без проблем - живі й здорові повернулися додому.

Їдуть сумські волонтери. Охтирські волонтери проводжають. УАЗ-452 працюватиме у 17 «тракторній» - жартують сумчани. Усі сміються, але в кожного на серці і в душі – жаль.., якби ж то тракторній.

УАЗ-452 кольору хакі - це спільний проект громадських об'єднань «Ангел-охоронець» (Охтирка) і «Автомайдан» (Суми). Походженням машина з Охтирського району, ще навесні волонтери отримали її за сприяння державної адміністрації, а довести народну «буханку» до ладу взялися сумські автомайданівці. Вони і транспортують капітально відновлене авто в зону АТО. Сміються: «За Славянськ дорогою, а там лопухами…». Не порожняком, звісно. Добряче навантажену з Сум, догрузили і охтирськими гостинцями.

Що підтримка земляків дуже важлива там, на передовій, знаю з розповідей самих бійців. Машина – річ фундаментальна, але вони чекають і простого - посилок, передач, листів. Серед найкращих своїх помічників волонтери «Ангела-охоронця» називають учнів і вчителів місцевої школи № 8. Щойно почався навчальний рік, а вони вже зібрали цілий фургон продуктів харчування і написали солдатам листи. Маленькі паперові трикутнички. Дивлюсь на той, що зверху: «Моєму захисникові! Антоненко Ангеліна. 3-й клас…»

Пошли свого ангела! – звучить молитва… Свячена вода окроплює метал і людей. Поїхали…

Анна Протасова