Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow «Шахрай – псевдолікар» обдурив пенсіонера на півтори тисячі гривень
«Шахрай – псевдолікар» обдурив пенсіонера на півтори тисячі гривень Печать
Автор СЗГ УМВС України в Сумській області   
21.09.2015 г.
Аферист, представившись старенькому дільничним лікарем, продав йому непрацюючий «диво-пристрій» для лікування суглобів.

До міліції з заявою про шахрайство звернувся 78-річний місцевий мешканець. Чоловік пояснив, що невідомий молодик, представившись новим дільничним лікарем, продав йому ніби то медичний апарат для лікування хворих суглобів. За твердженням «лікаря», купити цей пристрій дуже складно, однак він «вибив» для своїх підопічних декілька таких приладів по акційній ціні в 1499 гривень. Довірливий пенсіонер придбав диво-апарат, і лише згодом, оглянувши покупку більш детально, помітив його пошкодження. Аби зв’язатися з новим дільничним лікарем, пенсіонер зателефонував до центральної районної лікарні. Однак працівники установи відповіли, що такого лікаря у них немає, і ніяких пристроїв справжні лікарі своїм пацієнтам не продають.

Ошуканий пенсіонер відразу звернувся до міліції.

Даний факт було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Наразі співробітники охтирської міліції вживають усі необхідні заходи, направлені на встановлення особи псевдо-медика.

З метою профілактики і недопущення скоєння таких злочинів, дільничними інспекторами міліції на територіях обслуговування проводиться роз’яснювальна та профілактична робота. Дільничні звертають увагу охтирчан, особливо літніх людей, на те, що ніяких чудо-препаратів лікарі не будуть носити по домівках. Тому, якщо невідомі особи звертаються до вас з такою пропозицією, знайте: перед вами стоять злочинці.

Пам’ятайте: шахраї - чудові психологи, і зроблять все, аби заволодіти вмістом вашого гаманця. Тож не варто демонструвати чи розповідати незнайомим людям про свої статки. Намагайтесь уникати розмов з невідомими вам особами. В жодному разі не повідомляйте їм номери своїх мобільних телефонів і тим більше не впускайте до своїх помешкань.

Якщо ж ви все-таки стали жертвою шахраїв, негайно звертайтеся в міліцію. Назвіть правоохоронцям всі прикмети зловмисників, які встигли запам’ятати. Можливо, завдяки саме вашій інформації аферистів вдасться швидше «схопити за руку» і вберегти таким чином від обману інших людей.

 

Юлія Табирця                                                                                 СЗГ УМВС України в Сумській області

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg