Головна
У краєзнавчому музеї розгорнуто виставку про любов до України Печать
Автор В.Бакуліна   
01.09.2015 г.
Image«Любіть Україну!» - так називається тематична мистецька виставка, яка відкрилась 21 серпня в Охтирському краєзнавчому музеї.

У виставковому залі представлено роботи як сучасних митців Охтирщини, так і художників минулої епохи. Два відділи виставки присвячені героям сьогодення - воїнам АТО, які загинули, захищаючи Україну на Сході.

З полотен на нас дивляться молоді чоловіки: Сергій Саліпа, Вадим Кутовий, Руслан Білан, Олексій Вербицький, Олег Бірюк, Юрій Бережний, Євген Руденко, Руслан Рєдькін, Павло Ніколенко. Вони завжди залишаться в нашій пам’яті.

Ці полотна збагатять колекцію музею. Автори робіт – художники із села Сонячне Віталій Бараненко та Наталя Іванченко. У Віталія Бараненка на цій війні загинув племінник Максим Рябчук. І художник знає, як боляче переносити таку втрату. Співчуваючи рідним загиблих, подружжя митців вирішило подякувати батькам за гідних синів і самим хлопцям, увіковічнивши їх на полотні.

ImageПочесними гостями на виставці були родини загиблих героїв. Виставку відкрила господиня музею – Людмила Міщенко. Вона розповіла, як виникла ідея її створення, про ініціативу художників, познайомила гостей з іншими експонатами виставки. Це вже знайомі картини наших місцевих художників і раритети з фонду.

Зі словами подяки батькам виступив очільник міста Ігор Алєксєєв. Разом з директором закладу він нагородив грамотами помічників і меценатів краєзнавчого музею Віталія Бараненка, Наталю Іванченко, Олександра Шевченка та Володимира Дмитрука.

Приємні сюрпризи подарувала всім присутнім маленька українка Олечка Абаровська. Разом з мамою Людмилою вона виготовила сердечка «Любіть Україну!». А працівники музею почастували гостей смачним короваєм. 

Виставка «Любіть Україну!» присвячена Дню Незалежності і вона така ж виразна і глибока як вірш Володимира Сосюри.

Любіть Україну, як сонце любіть,

як вітер, і трави, і води…

В годину щасливу і в радості мить,

любіть у годину негоди.

Шановні охтирчани! Неодмінно відвідайте музей. Виставка триває.

Валерія Бакуліна