Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Війна не тільки на передовій. Загроза розповзлась по головах…
Війна не тільки на передовій. Загроза розповзлась по головах… Печать
Автор В.Бакуліна, ГородА   
03.08.2015 г.
Не так давно в Охтирці з’явився ще один намет, де проходить збір коштів на потреби АТО. Все санкціоновано, все відомо, інформація про те куди і на що йдуть кошти періодично з’являється в пресі і в соцмережах. Та мова не про це. А про наше відношення, сприйняття і наші страхи.

В наметі постійно хтось чергує. Повз намет проходять сотні охтирчан та гостей міста. Хтось кидає свою посильну допомогу нашим воякам, хтось нібито не помічає, а дехто підходить, щоб висловити свою думку, свою позиції. Позиції бувають різні. Постоявши там півдня можна вислухати різне.

У неділю, 26 червня в наметі чергувала Ольга Косарєва. Півгодини ми з нею спілкувались і мали нагоду вислухати оте різне. От ідуть дві дамочки, підходять до контейнера з грішми і тицяють у надпис: «Поки ж це буде продовжуватись? Війна не закінчиться, поки ви будете підтримувати Армію». А далі сказали багато негативу, а потім видали: «…И этот ваш герб с трезубом, настоящий фашистський. Затеяли ваш Майдан. При Януковиче все было хорошо и спокойно». Нашому обуренню не було меж. « А ви звідки?», - запитали ми. «Ми тоже с Украини», і пішли собі. В цей час до контейнера підійшов хлопець – підліток і вкинув свою чи батьківську 10-ку. Це й було відповіддю отим псевдо українкам. А ми пізно схаменулись, потрібно було зателефонувати у відповідні органи.

Потім до намету підійшов чоловік у камуфляжі і вкинув свою допомогу. Ольга Іванівна побачила в нього на руці спеціальний браслет виживання і поцікавилась, як його можна зробити? Коли військовий пішов собі далі, схвильована дівчина, що стояла поруч спитала: «А він із «Правого сектору»? В нього на рукаві нашивка. Ви бачили?».

Так хто ж страшніший насправді – чоловік із «Правого сектору» чи оті дамочки, яким при Януковичі добре жилося?

Валерія Бакуліна.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg