Головна
Війна не тільки на передовій. Загроза розповзлась по головах… Печать
Автор В.Бакуліна, ГородА   
03.08.2015 г.
Не так давно в Охтирці з’явився ще один намет, де проходить збір коштів на потреби АТО. Все санкціоновано, все відомо, інформація про те куди і на що йдуть кошти періодично з’являється в пресі і в соцмережах. Та мова не про це. А про наше відношення, сприйняття і наші страхи.

В наметі постійно хтось чергує. Повз намет проходять сотні охтирчан та гостей міста. Хтось кидає свою посильну допомогу нашим воякам, хтось нібито не помічає, а дехто підходить, щоб висловити свою думку, свою позиції. Позиції бувають різні. Постоявши там півдня можна вислухати різне.

У неділю, 26 червня в наметі чергувала Ольга Косарєва. Півгодини ми з нею спілкувались і мали нагоду вислухати оте різне. От ідуть дві дамочки, підходять до контейнера з грішми і тицяють у надпис: «Поки ж це буде продовжуватись? Війна не закінчиться, поки ви будете підтримувати Армію». А далі сказали багато негативу, а потім видали: «…И этот ваш герб с трезубом, настоящий фашистський. Затеяли ваш Майдан. При Януковиче все было хорошо и спокойно». Нашому обуренню не було меж. « А ви звідки?», - запитали ми. «Ми тоже с Украини», і пішли собі. В цей час до контейнера підійшов хлопець – підліток і вкинув свою чи батьківську 10-ку. Це й було відповіддю отим псевдо українкам. А ми пізно схаменулись, потрібно було зателефонувати у відповідні органи.

Потім до намету підійшов чоловік у камуфляжі і вкинув свою допомогу. Ольга Іванівна побачила в нього на руці спеціальний браслет виживання і поцікавилась, як його можна зробити? Коли військовий пішов собі далі, схвильована дівчина, що стояла поруч спитала: «А він із «Правого сектору»? В нього на рукаві нашивка. Ви бачили?».

Так хто ж страшніший насправді – чоловік із «Правого сектору» чи оті дамочки, яким при Януковичі добре жилося?

Валерія Бакуліна.