Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Вернісаж Олени Бояровської
Вернісаж Олени Бояровської Печать
Автор В.Бакуліна, ГородА   
03.08.2015 г.
В Охтирському краєзнавчому музеї  - нова художня виставка. Вернісаж молодої сумської художниці Олени Бояровської  відбувся 24 липня. Виставка називається «На добру пам'ять…».

На полотнах, що наразі виставлені в музеї, птахи, звірі, портрети, побут. Звичайні речі, що нас оточують. Реалізм, одним словом, що і є головним у творчому стилі Олени. На думку молодої художниці реалізм сьогодні потрібно «піднімати», і тим самим створювати діалог із глядачем.

Олена Бояровська щойно, цього року,  закінчила Харківську академію дизайну та мистецтва. Творчий шлях почався в 10-річному віці, коли почала навчання в сумській художній школі. Далі навчання у сумському вищому училищі культури та мистецтва ім.. Бортнянського. В 2009-ому стала студентом Харківської академії дизайну та архітектури, факультет станкового живопису. Твердо вирішила стати художником і досягти своєї творчої вершини. Мотивацією для цього став такий реальний факт із життя родини. Дядько Олени, наш земляк із Качанівки Олександр Лебідь – дуже талановита людина – художник, поет  за покликанням,  за фахом - токар. У свій час після першої спроби стати студентом Харківської академії, після першої трійки на екзамені, відмовився від своєї мети. Тож Олена вирішила втілити дядькову мрію в реальність. Здається,  в неї виходить. З подякою за перші творчі уроки  - ця художня виставка, яка є своєрідною присвятою своєму улюбленому дядькові Олександру Івановичу(нині покійному).

Наш діалог із молодою, амбіційною художницею Оленою Бояровською склався такий:

Як Вас знайшли працівники нашого музею?

Це не вони мене знайшли, а я сама знайшлася. Вийшло так, проїжджаючи через Охтирку в Качанівку, на батьківщину моїх рідних, вирішила заглянути в музей. Тоді якраз експонувалась виставка місцевого художника Івана Шаповала. В роботах майстра – реалізм, те що близьке й мені. Зі мною була флешка зі зразками моїх робіт, тож запропонувала працівникам музею організувати виставку. Домовились на вересень. Але вийшло несподівано «вікно» у вашому музеї. Тож пропонуємо набиратись вражень і позитиву влітку.

А наступну виставку де плануєте-мрієте?

В Сумському художньому музеї ім. Ніканора Онацького. Я була вже домовилась раніше, але вийшло так, що  коли вони запропонували, я захищала диплом.

Чим запам’ятався Харків?

Що мені там найбільше подобається, так це те, що вийшовши в будь-який час за хлібом, можна відвідати п’ять  художніх галерей. А улюблене місце – то скоріше за все наша художня академія. Там життя вирує.

Крім творчості, чим ще захоплюєтесь? Чи достатньо заробляєте на фарби своїми полотнами?

Займаюсь розписом інтер’єрів в Сумах, Харкові, і у вас, в Охтирці розписувала інтер’єр кафешки. Заказують портрети, останнім часом знайомих цікавить сюжетний живопис.

Як ваш чоловік ставиться до вашої творчості?

А ми з ним на одній хвилі творчості . Мій Ігор – музикант. Ми уже 8 років разом. Але  прізвище залишила дівоче, тато попросив не змінювати. Я погодилась, Ігор Демченко не проти. Головне, що ми разом в творчому пошуку.

А де мрієте побувати?

В Ірландії. Хочу коней  писати, вони там особливі. Я, взагалі, люблю писати звірів, анімалістика -  моя тема. Моя попередня виставка була присвячена суто птахам.

А в Охтирському музеї  було всього потроху із арсеналу художниці. Директор нашого музею Людмила Міщенко звернула увагу присутніх на  ретро в картинах Олени. А ще в її картинах є щось  дуже жіноче, миле, рідне.

На вернісажі були присутні художники Олександр Шевченко й Сергій Жидєль. У них, можливо, більш витонченіший чи суворіший погляд на роботи молодої художниці. А щоб мати свою думку, потрібно зайти в музей і вверх по сходам за враженнями…

 

Валерія Бакуліна.

ImageImageImageImageImage 

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg