Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Звернення Громадської організації учасників АТО "Охтирський захисник"
Звернення Громадської організації учасників АТО "Охтирський захисник" Печать
Автор ГО "Охтирський захисник"   
21.07.2015 г.

Міському  голові,  Алєксєєву І.Ю.,

депутатам Охтирської міської ради

від Громадської організації учасників АТО "Охтирський захисник"

                                                                           Звернення.  

У зв'язку з прийняттям рішення 61 сесії Охтирської Міської Ради № 1291-МР від 02.12.2014 р. "Про затвердження Положення про надання в користування земельних ділянок під забудову на умовах суперфіції", яке було прийнято з порушенням чинного законодавства України, не відповідає інтересам учасників АТО, а саме рішення сесії позбавило учасників АТО конституційного права на безкоштовне отримання земельних ділянок у власність ( ст. 14, 41 Конституції України, норм Земельного Кодексу), а відповідно до ст. 12 ( пункт 14) Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" учасникам бойових дій надаються, серед інших, такі пільги: першочергове відведення земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва, садівництва і городництва.

Надання у власність земельних ділянок здійснюється у порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що учасник бойових дій не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки та надав відповідний документ, що посвідчує його участь в антитерористичній операції (посвідчення, довідка, наказ тощо)

Відповідно до вище сказаного учасники АТО вимагають від міського голови, Алєкєєва І.Ю. та депутатів міської ради скасувати рішення 61 сесії Охтирської Міської Ради № 1291-МР від 02.12.2014 р., щоб попередити хвилю соціального невдоволення та забезпечити виконання чинного законодавства.

Є рішення Держземагенства України, в якому говориться, що землі ми можемо отримати безкоштовно в приватну власність згідно норм Земельного Кодексу. Чому воно ігнорується?

Чому в інших регіонах України учасникам АТО надаються землі безоплатно в приватну власність, а нам пропонують - на умовах суперфіції?

Чому наразі інші громадяни(18 осіб) відповідно до Рішення Сесії Охтирської міськради № 1429-МР від 28.04.2015 р. отримали земельні ділянки безоплатно в приватну власність, а ми - ні? Ми ж маємо першочергове на це право.

 

            З повагою, учасники бойових дій АТО.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg