Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Важливо arrow Особливості призову під час 6-ї черги мобілізації.
Особливості призову під час 6-ї черги мобілізації. Печать
Автор С.В.Фурса   
10.07.2015 г.

Зауважу, що кожна хвиля мобілізації проходить з певними особливостями. Основна особливість призову по мобілізації в 2015 році полягає в тому, що першочергова увага приділяється учбовому процесу, тому всі, без виключення, новопризвані військовослужбовці проходять військову підготовку в навчальних центрах та курсах підготовки (для офіцерського складу).

Але шоста черга мобілізації проводиться з певними новаціями:

1. Для комплектування команд військовим комісаріатом здійснюється призов військовозобов’язаних на військову службу по мобілізації незалежно від місць їх перебування на військовому обліку.

2. При розподілі військовослужбовців після відповідної підготовки в навчальних військових частинах, установах буде враховуватись їх бажання щодо проходження військової служби у конкретних військових частинах, підрозділах.

Наприклад:

Якщо Охтирчанин бажає проходити військову службу в складі 91 полку, то він може отримати за підписом командира військової частини відповідне повідомлення про згоду на проходження ним служби в підрозділі, яке буде враховане під час розподілу після проходження навчання на одному з військових навчальних центрів («Десна», «Старичі», тощо).

3. Військовий комісаріат має можливість здійснювати призов на військову службу добровольців, які впродовж 2014 р. проходили військову службу та приймали участь в АТО, безпосередньо до військових частин (за погодженням з командирами військових частин).

4. На виконання Указу Президенту України від 26.05.2015р.
№285 “Про введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 06.05.2015р. “Про стан виконання рішень Ради національної безпеки і оборони та додаткові заходи щодо забезпечення обороноздатності держави” щодо укомплектування підпорядкованих структур офіцерським складом буде організована:

перепідготовка осіб офіцерського складу, призваних на військову службу під час мобілізації, за найбільш дефіцитними спеціальностями.

курсова підготовка осіб сержантського складу, які здобули вищу освіту та призвані на військову службу під час мобілізації, з подальшим присвоєнням первинних офіцерських військових звань; (Що, на мій погляд, є найцікавішою новацією)

З цією метою буде здійснений призов осіб сержантського (старшинського) складу, які мають вищу освіту за освітньо-кваліфікаційним рівнем не нижче бакалавра та виявили бажання проходити військову службу за контрактом на первинних офіцерських посадах, та направлення їх до курсів перепідготовки та підвищення кваліфікації. У подальшому, після внесення відповідних змін до Положення про проходження громадянами України військової служби у Збройних Силах України, особи сержантського (старшинського) складу по завершенню підготовки будуть проходити на офіцерських посадах військову службу за призовом при мобілізації.

 

ТВО військового комісара

Охтирсько-Великописарівського ОМВК

майор                                                                 С.В. ФУРСА

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg