Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow День Конституції в Охтирці
День Конституції в Охтирці Печать
Автор В.Бакуліна   
01.07.2015 г.
Image «Конституція  гарантує нам свободу», - так записано в законі про конституцію. А  свобода передбачає  вибір.

28 червня в Україні  подвійне свято: День Конституції та День Молоді. Охтирським відділом культури запропоновані  заходи на цілий день, як патріотичні, так і дозвіллєві. Зранку о 9-ій покладання квітів  героям України - Небесній Сотні та загиблим в АТО. Урочистості  до Дня Конституції пройшли біля пам’ятника Шевченку.

Літературно-мистецький клуб «Сокіл» вирішив провести своє чергове засідання саме в цей день біля Шевченка. «Музи не мовчать», - так починає культурний захід ведуча Світлана Корнієнко. Відкрите засідання «Сокола» - це своєрідна презентація збірника поезії «За землю щедру і святу» охтирські митці присвятили свій творчий доробок Героям Небесної Сотні та воїнам АТО.

«…Коли сурми кликали до бою, вмовкали Музи, слухаючи війну. Та в наш час мовчання – злочин. Слово і пісня сильніше бомб і ракет. Нехай вони лунають, нехай стукають в серця!». І 28 червня біля Шевченка лунали пісні і музика, і слова про Майдан, і про доблесть і честь наших охтирських воїнів, що захищають зараз наші східні рубежі, і скорбота за тими, що загинули.

Скрипка Зіновії Горзей виливала тугу, мелодії і пісні Руслани Лісової, Мар’яна Пуляка і Юрія Колєсніка наповнювали гордістю, як і поезії охтирців митців Анатолія Дудченка, Григорія Комісарова, Юрія Воропая, Івана Краснокутського. Молодий український поет Вадим Косарєв виразив своє ставлення до тих, що призвели до трагедії, його вірш прозвучав,  як полум’яний заклик до боротьби. Олена Сокіл – підприємець, але ніколи не стоїть осторонь тих подій, що відбуваються в країні. Події на Майдані так вразили, що рядки її вірша наче вирвались із материнського серця. Без сліз їх слухати неможливо. Тетяна Акіменко була разом зі своїми онуками Катею і Лєрою. Дівчата читали вірші, які самі написали, Катя про Україну, а Лєра про те, як чекала татового дзвінка, а тато на війні. Тетяна Іванівна поділилась своїми поезіями про Україну, про свої материнські переживання. До виступаючих приєднався і  Анатолій Сокирко із Хухри, а сам він із Луганщини, він почув тут «добрі вірші» і прочитав свій, що написаний серцем. На концерт завітала гостя, поетеса із Нової Рябини Марічка Приймак. Прочитала свій гімн Україні.Україна –єдина.

« Україна – найкраща країна!», - так своєю гідною й палкою піснею  у виконанні дуету «Віроль» (Ольги Ходунай та Віри Лук’янової) закінчився концерт, присвячений Дню Конституції. Артисти і ведучі Світлана Корнієнко та Олександр Скиба були беззаперечно «на висоті».

P.S. Але… , як зараз пишуть  в соцмережах:  «підслухано в Охтирці», ось що підслухано під час заходу. Жіночки, що сиділи поряд, зачекавшись концерту,  «розійшлися не на жарт»: «Ну чому ж так мало людей?  Що за організація? Чому мало реклами? Люди бачать, що буде концерт в Климентово, чи «Схід-рок» у Тростянці, бо це на кожному стовпі в Охтирці. А про цей захід  лиш скромна афіша біля БК, ну хто його побачить чи почує? Біля Шевченка, дійсно,  зібралось чоловік 50, та й то, ті що завжди на таких заходах. Чому так? Це питання до відділу культури. Невже вам самим «не болить», що так мало людей, чи для «галочки» піде?  А ще питання  до наших міліціянтів.  Вони стоять собі осторонь, в той час, як якийсь неадекватний дядько порушував проведення заходу. Чому?

Валерія Бакуліна.

ImageImageImageImageImageImageImageImage 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg