Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Про газ
Про газ Печать
Автор А.Міхєєв, ГородА   
06.06.2015 г.
У зв’язку з подорожчанням комунальних послуг у наших читачів виникає чимало запитань. Сьогоднішній матеріал ми присвятили газу. Відповідає Анастасія Шимаріна – фахівець із зв’язків з громадськістю та пресою регіональної газової компанії «Сумигаз».

Розпочати нашу розмову хочеться з цін. Скільки вартує кубометр спожитого газу?

 

Анастасія Шимаріна:

З 1 квітня, рішенням Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) встановлено лише два види роздрібних цін на газ для населення.

Постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) №583 від 03.03.2015 затверджено для всіх побутових споживачів природного газу єдина ціна - 7,188 грн. за 1 куб. м. Для споживачів, які використовують газ для опалення житла встановлюється пільгова ціна - 3,6 грн. за 1 куб. м. в опалювальний період (з 1 жовтня по 30 квітня) для спожитого газу в обсязі 200 м3 на місяць. Весь спожитий понад цього ліміту обсяг газу оплачується за єдиною ціною (7,188 грн. за 1 куб. м.). Споживачі, у яких відсутній лічильник, сплачують за послуги газопостачання відповідно до встановлених державою норм споживання природного газу:

Якщо в квартирі чи приватному будинку встановлено таке газове обладнання

З 1 квітня 2015 р.
до 6 травня 2015 р.

З 6 травня 2015 р.

Норма споживання,
куб.м
на 1 особу*

За умови споживання газу, грн.

Норма споживання,
куб.м
на 1 особу*

За умови споживання газу, грн.

Плита газова за наявності гарячого водопостачання

6

43.13

3

21,57

Плита газова без гарячого водопостачання та газового водонагрівача

9

64.69

4,5

32,35

Плита газова і газовий водонагрівач

18

129.38

9

64,70

*Норми споживання затверджені Постановою КМУ від 08.06.1996 р. №619. Плату за одну особу розраховано за цінами, які затверджені Постановою НКРЕКП від 03.03.2015 р. №583.

Приклади розрахунку:

За квітень 2015 року споживання природного газу в приватному будинку з газовим котлом дорівнює 320 куб.м. Оплата за газ складе:

200 куб.м Х 3,6 грн = 720 грн.
- 120 куб.м Х 7,188 грн = 862,56 грн.
Разом: 1582,56 грн.

За квітень 2015 року споживання природного газу в приватному будинку лише з електричним котлом дорівнює 65 куб.м. Оплата за газ складе:

65 куб.м Х 7,188 грн. = 467,22 грн.
Разом: 467,22 грн.

За квітень 2015 року в квартирі з газовою плитою і колонкою, без газового лічильника, в якій проживає 3 людини. Оплата за газ складе:

18 куб.м Х 3 Х 7,188 грн = 388,15 грн. (При цьому 18 куб.м - затверджена норма споживання газу)
Разом: 388,15 грн.

Варто зазначити, що ПАТ «Сумигаз» надає послуги з транспортування і постачання природного газу розподільчими мережами – від магістрального газопроводу до кінцевого споживача. Споживач оплачує за ці послуги так званий «тариф на газ» - якщо говорити більш точно, то «тариф на транспортування газу» і «тариф на постачання газу». Однак, споживачі, сплачуючи за газ, деколи навіть не знають, що включається в ціну газу.

 

Ціна природного газу складається з:

вартості газу, яка встановлена урядом України для різних категорій споживачів;

тарифу на транспортування магістральними газопроводами 266,1 грн. без ПДВ;

тарифу на транспортування газу, затвердженого НКРЕКП для ПАТ «Сумигаз» у розмірі 390,1 грн. без ПДВ;

тарифу на постачання газу, затвердженого НКРЕКП для ПАТ «Сумигаз» у розмірі 89,6 грн. без ПДВ;

цільової надбавки у розмірі 2% або 4% в залежності від категорії споживачів, відповідно до Податкового Кодексу;

ПДВ на ціну газу і послуги у розмірі 20%.

Ціни на газ для побутових споживачів (фізичних осіб) в різних регіонах однакові і встановлені Постановою НКРЕКП від 3 березня 2015 року.

                Відповідно до Постанови НКРЕКП №583 від 03.03.2015 «Про встановлення роздрібних цін на природний газ, що використовується для потреб населення», Постанови НКРЕКП №527 від 03.03.2015 «Про встановлення тарифу на транспортування природного газу розподільними трубопроводами для ПАТ»Сумигаз» та Постанови НКРЕКП №567 від 03.03.2015 «Про встановлення тарифу на постачання природного газу за регульованим тарифом для ПАТ»Сумигаз».

Ціна без ПДВ за 1000 куб. м.

ПДВ

Ціна з ПДВ

Вартість газу

Надбавка

Трансп. УМГ

Трансп. Сумигаз

Постачання
Сумигаз

Населення

до 200 куб. м
на 1 абонента

2167,50

86,70

266,10

390,10

89,60

600,00

3600,00

понад 200 куб. м на 1 абонента

5042,50

201,70

266,10

390,10

89,60

1198,00

7188,00

Споживачі оплачують свою фіксовану ціну газу на рахунки із спеціальним режимом використання, які відкриті в державному банку (на сьогодні це «Ощадбанк»). Потім, на підставі алгоритму, затвердженого НКРЕКП, уповноважений банк розщеплює ці кошти - перераховує вартість газу власнику газу, вартість транспортування магістральними трубопроводами, вартість послуг з транспортування і постачання газу – газорозподільним компаніям, третя частина у вигляді податків і зборів йде до бюджету.

Зауважуємо, що значне підвищення кінцевої ціни на газ для побутових споживачів насамперед спричинене зростанням вартості газу, який реалізує НАК «Нафтогаз України». ПАТ »Сумигаз» кошти отримані за вартість газу у повному обсязі перераховує НАК «Нафтогаз України».

ПАТ «Сумигаз» отримує свою частку коштів від споживачів у вигляді тарифів на транспортування та постачання газу.

ПАТ «Сумигаз» надає послуги з транспортування газу розподільними газопроводами. Оплата цієї послуги визначається тарифом на транспортування, розмір якого затверджує НКРЕКП. До структури тарифу входять матеріальні витрати та послуги, витрати на оплату праці, інвестиції і плановий прибуток:

Також ПАТ «Сумигаз» здійснює постачання природного газу споживачам. Оплата цієї послуги визначається тарифом на постачання, розмір якого затверджений НКРЕКП. До структури тарифу входять матеріальні витрати та послуги, витрати на оплату праці, інвестиції і плановий прибуток:

Більша частина коштів, які поступають ПАТ «Сумигаз» як плата за послуги транспортування і постачання (тарифна виручка), витрачаються на виробничу діяльність і на оплату праці. Зокрема, ці кошти йдуть на оплату пально-мастильних матеріалів і електроенергії за комерційними цінами, на фінансування роботи аварійно-диспетчерських служб, служб, які щоденно контролюють роботу зовнішніх газових мереж, проведення планово-технічного обслуговування, роботи з обліку газу, організацію роботи зі споживачами, договірної робота і т.д.

Частина тарифної виручки направляється на інвестиції. У першу чергу фінансуються реконструкція і модернізація газових мереж і безоплатна установка лічильників газу для побутових споживачів.

Деталізовану інформацію про вартість природного газу для різних категорій споживачів, можна дізнатись на сайті ПАТ «Сумигаз» http://sm.104.ua у розділі - Вартість природного газу.

 

Скільки абонентів компанії в Охтирському районі та м. Охтирка?

м.Охтирка – 19 006 абон., Охтирський р-н – 9 976 абонентів.

 

Які основні обов’язки контролерів?

– У ході проведення інвентаризації контролер має право:

Прийшовши за адресою попросити абонента пред'явити технічний паспорт будинку, домову книгу, робочий проект на газопостачання будинку, абонентну книжку або книгу споживача природного газу.

Оглянути газову трубу від місця виходу з землі до місць підключення до газових приладів.

Занести у робочий журнал перелік газового обладнання та порівняти з даними в абонентській книжці. При самовільному встановленні газового обладнання скласти акт.

Звірити розташування кімнат будинку з технічним паспортом, виявити, які приміщення опалюються, розрахувати розмір опалювальної площі та звірити з даними в книжці.

По записах в домовій книзі визначити кількість осіб, прописаних за даною адресою та звірити з даними в книжці.

Дані про зміни власника та кількості прописаних занести в робочий реєстр. При зміні власника будинку або кількості прописаних повідомити про необхідність з’явитися до абонентної служби ПАТ »Сумигаз» для перереєстрації з усіма необхідними документами (договір купівлі-продажу, обміну, дарування).

Якщо є відмітка про наявність пільг по оплаті за газ, перевірити наявність документів, які дають право на пільги, та прописку пільговика. У випадку, якщо пільговик з будь яких причин не проживає за даною адресою, встановити дату, з якої необхідно зняти пільги (свідоцтво про смерть, домова книга), та зробити відповідну позначку в робочому журналі, абоненту з’явитися в абонентну службу ПАТ «Сумигаз».

Оглянувши підсобні будівлі перевірити наявність свійських тварин, на яких ведуться нарахування за використання газу та при зміні їх кількості внести дані про зміни в  робочий журнал.

При наявності у абонента тільки газової плити та відсутності лічильника газу перевірити, яке паливо використовується абонентом для опалення, оглянути піч та пересвідчитись в наявності золи та залишків палива.

Якщо крани перед газовими приладами або на вводі опломбовані, оглянути пломби, проволоку та звірити з реєстром відтисків, факти пошкодження пломб або пломбувальної проволоки відобразити в акті. Якщо пломби не пошкоджені, відкрити кран пальника газової плити або котла та переконатись, що газ до газових приладів не поступає. У випадку, коли при непошкоджених пломбах газ поступає до газових приладів, дане порушення відобразити в акті.

Перед початком опалювального сезону контролер повинен провести перевірку опломбування опалювальних приладів. У випадку виявлення самовільного включення котла до початку опалювального сезону складається акт перевірки. У випадку, коли абонент  використовує газ для опалення в міжопалювальний період контролер робить відмітку в робочому журналі та акті перевірки про використання котла влітку, та передає ці дані для перевірки наявності(відсутності) заяви на відключення.

Скласти акт про виконання інвентаризації, відобразивши у ньому всі зміни та порушення, які було виявлено. Акт складається у двох примірниках, підписується контролером та абонентом, один примірник залишається абоненту. Абонент також розписується у робочому реєстрі. В акті зробити помітку про необхідність з’явитися абоненту до абонентної служби ПАТ «Сумигаз» для здійснення перерахунків.

Під час зняття показань лічильника газу контролер має право, зобов’язаний:

Прийшовши за адресою попросити абонента пред'явити абонентну книжки або книгу споживача природного газу.

Записати в картку показання лічильника, ретельно оглянути лічильник та пломби на ньому, звірити з реєстром відтисків.

При порушенні цілісності пломбування лічильника скласти акт перевірки.

У випадку, якщо є підозра на стороннє втручання у роботу лічильника, зробити відповідну позначку в робочому журналі для подальшої перевірки.

Провести аналіз споживання газу. При невідповідності обсягу спожитого газу розрахунковим даним та порі року оглянути газопровід та лічильник газу на предмет виявлення підключення газових приладів перед лічильником або втручання в роботу лічильника. Перевірити працездатність лічильника газу. Зробити контрольний замір витрат газу по лічильнику.

Вручити рахунок-повідомлення на оплату.

У ході попередження боржників контролер має право та зобов’язаний:

Прийшовши за адресою попросити абонента пред'явити книгу споживача природного газу.

Перевірити по квитанціях, коли була здійснена оплата за газ. Звірити з даними в робочому реєстрі.

Вручити попередження.

Абонент повинен розписатись в робочому реєстрі, підтверджуючи отримання попередження. При відмові абонента розписатися у реєстрі необхідно скласти акт де вказати про відмову від підпису.

Всі акти складаються мінімум у двох примірниках, які підписує контролер та абонент, один примірник залишається абоненту. Абонент розписується в робочому реєстрі контролера, підтверджуючи тим самим факт виконання роботи (інвентаризація, зняття показань лічильника, вручення попередження про наявну заборгованість, підтвердження пільг). При відмові абонента підписати акт або реєстр, у акті робиться помітка «Абонент від підпису відмовився». В акті обов'язково необхідно повністю вказувати прізвище, ім'я та по батькові особи, яка підписує акт.

 

Чи нормується скільки разів за місяць контролер має право оглядати лічильник?

– Газопостачальне підприємство, у свою чергу, має право контролювати правильність зняття показань лічильників необмежену кількість разів, але не рідше двох раз на рік станом на 1 січня та 1 липня кожного року. Показники лічильника газу фіксуються контролером газопостачальної організації в картці реєстрації фактичних витрат природного газу за особистим підписом абонента.

 

Чи є якісь внутрішні вимоги (рекомендації) компанії щодо порядку зняття показників контролером, в т.ч. яким чином працівник повинен поводитись з абонентами. Чи має право контролер заходити на подвір’я, у домівку без дозволу власника житла?

– Споживач має забезпечити доступ контролера газового господарства до житлових та підсобних приміщень, де розташовані газові прилади і пристрої, лічильники газу (ст. 29 Правил надання населенню послуг з газопостачання, затверджених Постановою Кабінету міністрів від 09.12.1999 р. №2246).

 

З якого по яке число здійснюється знімання показників на лічильнику в Охтирці та Охтирському районі?

– Відповідно до п.17 Правил розрахунковим періодом для визначення розміру оплати послуг з газопостачання є календарний місяць. Споживач зобов’язаний самостійно контролювати показання лічильників газу щомісяця станом на 1 число місяця, що настає за розрахунковим. Якщо показання лічильника газу зняті не в останній день місяця, а споживачем самостійно не забезпечено передачу результатів показань лічильника до абонентного відділу за повний календарний місяць (результатів, які знімаються споживачем в останній день звітного місяця), ПАТ «Сумигаз» проводить нарахування за послуги з газопостачання за календарний місяць. З метою забезпечення функціонування єдиного механізму обрахування обсягів надходження та реалізації природного газу споживачам, своєчасного та правильного складання балансу природного газу, для виключення непорозумінь в обліку місячних обсягів споживання населенням за наявності лічильників, споживачі мають можливість передати інформацію про фактичне використання газу за звітний період за телефоном, у письмовому виді, особисто на останній день звітного місяця. Охтирське УЕГГ ПАТ »Сумигаз» проводить прийом вказаної інформації станом на останній день звітного місяця. Надані споживачем показання лічильників газу передаються до електронної бази даних розрахункових рахунків клієнтів ПАТ «Сумигаз». У разі, якщо споживачем будуть зняті та передані показання лічильника газу на останній день звітного місяця, розбіжності між ПАТ «Сумигаз» та таким споживачем будуть відсутні.

 

За який період враховується споживання газу?

– Відповідно до п.17 Правил розрахунковим періодом для визначення розміру оплати послуг з газопостачання є календарний місяць.

 

Чи має право людина відмовитися сплачувати «накручені», але фактично не спожиті кубометри? Яким чином це потрібно зробити?

– У випадку виявлення розбіжностей у показаннях лічильника та переданих показань до ПАТ «Сумигаз» буде виконано перерахунок відповідно до фактичних даних.

 

Як повідомити свої показники?

– Охтирське УЕГГ ПАТ »Сумигаз» проводить прийом вказаної інформації 5 останніх робочих днів звітного місяця за тел. 4-10-30,4-10-07,4-17-07 або безпосередньо в службі обліку.

 

Чи можна вказати свої показники на сайті компанії? Як це можна зробити?

– Для зручності наших клієнтів, в 2015 році заплановано запуск «Особистого кабінету споживача» на офіційному веб-сайті ПАТ «Сумигаз» - sm.104.ua. Зареєструвавшись, кожен споживач зможе, не виходячи з дому, внести показання лічильника газу за повний календарний місяць, звірити стан особового рахунку та отримати відповіді на запитання. Зараз робота «Особистого кабінету» знаходиться в режимі тестування.

 

У яких випадках можна викликати службу 104 (безкоштовно)? В яких випадках майстра (скільки коштують його послуги)?

– Аварійно-диспетчерська служба 104 працює 24 години на добу, 7 днів на тиждень. Аварійні заявки виконуються безкоштовно. Аварійну службу газу 104 необхідно викликати якщо:

Ви відчули запах газу.

Знизився чи підвищився тиск газу.

Раптово зник або з’явився газ на газових приладах у Вашому будинку/квартирі  без попередження з боку працівників ПАТ »Сумигаз».

Ви помітили, що в роботу газових мереж втручаються сторонні особи.

Стався вибух, пожежа.

 

В зв'язку із подорожчанням газу дехто «накрутив» по 100 і більше кубів наперед. Що буде, якщо контролер виявить розбіжності з фактичними показниками лічильника?

– У випадку виявлення розбіжностей у показаннях лічильника та переданих показань до ПАТ «Сумигаз» буде виконано перерахунок відповідно до фактичних даних.

 

Чи повинні посадові особи регіональних відділень компанії «Сумигаз» здійснювати особистий прийом громадян? З якою періодичністю?

– Дні особистих прийомів керівництвом Охтирського УЕГГ ПАТ «Сумигаз»:

Начальник управління – Френкель Ігор Давидович – щочетверга з 800 до 1200

Головний інженер управління - Танащук Сергій Миколайович – щосереди з 730 до 1200

Прийом за попереднім записом телефоном – 2-30-46.

 

Чи буде продовжена програма щодо безкоштовного встановлення лічильників у квартирах?

– Програма встановлення лічильників газу не припинялась.

 

Спілкувався Андрій Міхєєв

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg