Головна arrow Розділи arrow Життя та люди arrow Подорож учнів Охтирської гімназії Європою
Подорож учнів Охтирської гімназії Європою Печать
Автор Л.В.Фененко   
27.04.2015 г.

ImageУпродовж 10 днів весняних канікул гімназисти разом з учителем німецької мови Фененко Л.В. відкривали  для себе нові сторінки світу, подорожуючи Європою, разом з учнями з Миколаєва та Нікополя.

Світ – це книга, і той хто не подорожує, читає лише одну її сторінку.  А учні гімназії хочуть пізнати світ від першої до останньої сторінок. 

Упродовж 10 днів весняних канікул гімназисти разом з учителем німецької мови Фененко Л.В. відкривали  для себе нові сторінки світу, подорожуючи Європою, разом з учнями з Миколаєва та Нікополя.

Школярі  розпочали свою дивовижну подорож у  Німеччині,  на  землі Бранденбург, де їх привітно зустрів гостьовий будинок у містечку Вальдсіверсдорф. Звідти вони вирушили до Берліна - сучасного мегаполісу, культурного та економічного центру Європейського Союзу.

Незабутні враження залишилися від  пам΄яток історії та  архітектури:  Рейхстагу і Бранденбурзьких Воріт, Червоної Ратуші й телевежі, Гумбольдт університету й світового годинника, - про які учні неодноразово чули на уроках німецької мови, а тепер побачили на власні очі.  Тут є все, та найголовніше -  невгамовна енергія сучасного міста, що  передається всім,  і кожному  хочеться самому стати його частиною.

ImageМандрівники  подолали  майже 900 км, щоб дістатися до іншої федеральної землі Німеччини – Баден Вюртемберг, де вони зупинилися в гостьовому будинку «Вікторія» гір  Шварцвальду.  Дух захоплювало від величі  гірських краєвидів та неповторності «чорного» лісу. Учні також відвідали містечко Шонвальд, що знаходиться на відстані 50км від Франції та Швейцарії. Саме звідси вони здійснили поїздку до європейської столиці, міста Страсбурга,  де знаходяться  Рада Європи, Європейський парламент, Європейський суд. Та найбільше нас вразила стара частина міста, де час ніби зупинився за добу Наполеона, і звідки не хотілося повертатися.

Не менш незабутніми стали враження від Швейцарії, а саме -   Рейнського водоспаду. Потужні водні потоки шириною в 150 метрів, що спадають із двадцятиметрової висоти, утворюють цей відомий на всю Європу найширший водоспад у Швейцарії. За одну секунду через Рейнський водоспад проходить більше 1,1 тисяч кубічних метрів води. Однак оцінити масштаби цього водоспаду за самими  лише цифрами просто неможливо. Це ніщо в  порівнянні з тим, коли знаходишся поряд із ним, чуєш і бачиш усю його  велич. Ми підпливли до нього на прогулянковому кораблі й піднялися  спеціальними сходами на одну зі скель, яка підноситься прямо перед вируючими потоками знаменитого водоспаду. Враження незабутні!

Немає кращого відпочинку, ніж   у найбільшому у світі аквапарку «Тропічний острів», розташованому за 60 км від Берліна й площа якого становить 66000 квадратних метрів. Єдиною його відмінністю від тропічного курорту є те, що розташований він далеко від моря, під величезним штучним куполом, де  також знаходиться найбільший у світі тропічний ліс, висаджений у приміщенні, тропічне село зі справжніми будинками, магазинами та ресторанами. Але найсправжнісіньким дивом також є   піщані пляжі, лагуна і тропічне море .

В останній вечір перебування в Німеччині українські школярі брали участь у  фестивалі талантів, де вразили усіх присутніх своїми виступами, винахідливістю, артистизмом та  урочистим виконанням Державного Гімну України.

Подорож по Європі  закінчилася в польському місті Познані, де саме відкривався Великодній ярмарок,   і ми мали змогу побачити й почути багато цікавого про національні традиції  польського народу, порівняти їх з нашими, національними.

Як то кажуть, у гостях добре, а вдома – найкраще. Ми поверталися на рідну землю сповнені незабутніх  вражень від побаченого й пережитого, з бажанням якнайшвидше поділитися ними зі своїми близькими, рідними, друзями…

Л.В.Фененко,

учитель німецької мови Охтирської гімназії

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg