Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Політика arrow Анна-Марія служить на передовій
Анна-Марія служить на передовій Печать
Автор А.Протасова   
10.04.2015 г.

Image В Трьохізбенці Луганської області служить позашляховик «Анна-Марія», », споряджений охтирськими волонтерами на передову.  З машиною на фронтових дорогах Луганщини зустрівся Денис Голець.

Активіст волонтерського руху, на рахунку якого два десятки рейсів у зону проведення АТО, розповідає про поїздку в Трьохізбенку, як про звичну, майже буденну річ. Каже, в розташуванні 92-ї бригади побував не вперше, от тільки вперше у новому статусі, як представник новоствореного громадського об’єднання «Ангел Охоронець».  

ImageВ Трьохізбенку приємно приїжджати, - каже Денис. – Там тебе завжди радо зустрічають. Здається, навіть, не скільки вантажу радіють, а увазі, привітанням з дому. Хороший, дружний колектив. Наших там багато служить. За прізвищами, жаль, усіх не пам’ятаю. З Охтирки Андрій Настиченко, з Хухри – Вова, дядь Коля з Котельви, з Писарівки люди є …   

Стоять хлопці на самому «передку». З позицій сепаратистів видно. Так що, це саме той випадок, де все по-справжньому.

На фото бачу, наче, машина знайома. Ти вже на ній їздив у рейс, чи не так? – питаю.

Так. Це машина Дмитра Сердюка з Тростянця. Ми з ним їздили у Маріуполь, у Щастя. Збиралися днями у Піски, але щось не виходить… А як ми свою «Анну-Марію» зустріли! Ото була історія!

Їдемо, бачимо десь за кілометр попереду машина рухається. Наче наша. І дійсно. Ближче під’їжджаємо - «Анна-Марія»! Спинилися. Поговорили… Я аж розчулився. Скільки клопоту з нею було, як ремонтували, готували. (6 березня позашляховик рушив з Охтирки у розташування бойової частини. За кермом автомобіля був Денис Голець, - прим. автора).

А зараз нормально літає, справляється. Хлопці задоволені. 

Про щось просять?

В основному, потрібна форма, берці. На бінокль є замовлення, на маскувальну сітку. Весна іде - і на техніку, і на бліндажі маскувальні сітки потрібні. Будемо виготовляти. Продуктів відвезли достатньо, іще привеземо… От тільки, особо їздити нічим… З машиною у нас проблема.

 ImageImage

Ангел Охоронець

Денис Голець доправляє допомогу українським солдатам і добровольцям з перших днів протистояння на сході України. Був причетний до команди ГО «Патріоти Охтирщини», зараз разом з Наталією Конопльовою і Тетяною Караковою заснував громадське об’єднання благодійного спрямування «Ангел Охоронець». Допомога солдатам триває. І, за твердженням волонтерів, буде тривати, поки на Донбасі не настане мир. Активно допомагають дорослим і школярі. Учні місцевої школи №8 – незмінні учасники практично кожної з волонтерських акцій. Ось і минулої суботи, 4 квітня, дівчата вийшли у центр міста, де відбувалося урочисте відкриття фестивалю кобзарського мистецтва і проходив передсвятковий ярмарок. Їхня мета – збір добровільних пожертв на потреби української армії.

Анна Протасова

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg