Головна arrow Розділи arrow Відпочинок та побут arrow Альпіністи, спелеологи, квітникарі і всі, всі, всі…(фото)
Альпіністи, спелеологи, квітникарі і всі, всі, всі…(фото) Печать
Автор В.Бакуліна   
19.03.2015 г.

14 березня у спортзалі гімназії зібрались школярі із Охтирки, Тростянця й Котельви. Гості із сусідніх міст приїхали на запрошення Валентина Сталинського, керівника гуртка спортивного туризму при  ОМЦПО – МАН. 

Тож, у суботу, 14-го в спортзалі гімназії проходили змагання зі скелелазіння в закритому приміщенні. Участь у змаганнях взяли 48 дітей різних вікових категорій, із них Котельву представляли – 9 учасників, Тростянець -11, і більшість, 28 – охтирчани. Охтирську команду представляли три туристичних гуртки, керівники яких є ВАЛЕНТИН СТАЛИНСЬКИЙ, НАДІЯ ВАСИЛЕНКО, КРИСТИНА ДЕРКАЧ.. Учасників змагань розділили на три вікові категорії: молодшу, середню й старшу. Участь приймали дівчата й хлопці.  Ступінь підготовки у всіх різна. Змагання пройшли вдало і кожен з учасників мав нагоду продемонструвати свою фізичну підготовку, а дехто вперше спробував себе в скелелазінні.  Цікаво було всім.

Перед початком змагань мені вдалось поспілкуватись з керівниками Тростянця й Котельви, і ось що вони розповіли про себе:

 ОЛЕКСАНДР ДРИЖИРУК, Полтавський центр туризму і краєзнавства учнівської молоді, керівник гуртка спелеології, вертикального і горизонтального спортивного проходження печер, (пгт. Котельва): «Наш гурток існує приблизно років 18. В Полтаві – давно існує гарний туристичний центр. Ми тренуємось на спортивних майданчиках і спортзалах котелевських шкіл, а випробовуємо себе в справжніх печерах. Раніше це проходило в Криму і на Кавказі, щорічно по 2-3 експедиції. А останній рік випробовуємо себе в Карпатах. В Тернопільській області є печера Оптимістична, друга в світі  по протяжності гіпсу. У Львівській області є також цікаві для нас місця. Скелелазіння є одною із складових занять нашого профілю. Ми завжди по доброму заздрили альпіністам, бо вони на виду, а ми під землею».

ЛАРИСА ОЛЕСЮК, Тростянецький палац дітей і юнацтва, заввідділом спортивно-масового туризму і керівник гуртка квітникарів: «Ми познайомились у Сумах на семінарі з позашкільної роботи, вирішили співпрацювати. Нещодавно їздили на змагання в Котельву, тепер приїхали в Охтирку, як потепліє – ми запросили наших друзів-туристів у Тростянець. Плануємо організувати змагання зі спортивного туризму. Три дня будемо тренуватись у Нескучному! Я вважаю, що такі зустрічі-заходи дають змогу відірвати наших дітей від комп’ютера і відчути задоволення від фізичного навантаження і спілкування з друзями».

 Найкращі результати показали:  Молодша вікова категорія:

Дівчата – Софія Ожог, Охтирка. Хлопці – Ростислав Подвезько, Охтирка Сергій Михайлов, Тростянець Артем Федорченко, Охтирка.

Середня вікова категорія: Дівчата-

Анна Савченко, Охтирка,

Хлопці –

Дмитро Дувгаль, Котельва,

Денис Кошуба, Котельва,

Олександр Швець, Охтирка.

Старша вікова категорія:

Дівчата-

Ілона Гапон, Котельва,

Анастасія Ємельянова, Охтирка, Ілона Котова, Котельва. Хлопці- Андрій Чуб, Охтирка, Андрій Шевченко, Охтирка, Віталій Загнійко, Котельва. Після змагань  Валентин Сталинський підвів підсумки: «Змагання пройшли успішно, Найголовніше, що дітям різних регіонів цікаво разом, а дорослі – обмінялись досвідом. Подібні змагання є результатом вкладеного в своїх вихованців. Я задоволений, що всі задоволені!». Валерія Бакуліна.

ImageImage ImageImage ImageImage ImageImage ImageImage ImageImage ImageImage

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg