Головна
Новини від міськвиконкому Печать
Автор Редактор   
25.01.2015 г.
19 січня 2015 року, на Водохреща, у КЗ «Охтирський міський краєзнавчий музей», відкрилася «Академія культури».

У переповненій залі музею зібралися учні міських шкіл №6 та №11, вчителі, слухачі Малої Академії Наук, краєзнавці, охтирчани.

ImageОтець Георгій, настоятель Михайлівського храму, привітав усіх присутніх з світлим днем Водохрещі і благословив відкриття «Академії культури». У своєму виступі він акцентував увагу на необхідності звернення до духовних надбань нашого народу. З напутнім словом звернувся до школярів.

Директор музею Людмила Міщенко представила присутнім полотна місцевих художників, на яких зображені охтирські храми, розповіла їх історію.

До слова був запрошений художник, почесний громадянин міста Іван Шаповал. Він представив серію своїх робіт «Охтирські храми», яку підготував ще до 350-річчя міста Охтирка. Зараз ці полотна представлені в експозиції музею.

ImageНа заході було представлено роботи майстрині Лідії Радько на релігійну тематику, та й сама вона виглядала по-святковому, у власноруч виготовленому українському вбранні.

Багата історія нашого краю, цікаві факти, люди, дати, події захопили увагу присутніх. Непомітно сплинув час, дві години, а розходитись не хотілось…

 

22 січня 2015 року у КЗ «Охтирський міський краєзнавчий музей» відбувся захід «Єдина країна – единая страна», присвячений  Дню Соборності України.  

   У святково прикрашеній залі було організовано виставку із фондів музею, яка мовою документів 1917 – 1919 років розкрила прагнення українського народу і, зокрема, охтирчан жити у соборній і незалежній державі. Директор музею Людмила Міщенко розповіла про історичні події, видатних українців, які протягом століть плекали долю соборної України. Свято  готували працівники музею та учні 6 - а класу міської гімназії, де класним керівником є Лілія Миколаївна Грищук. Їх класна родина носить назву «Максимум» і вони, дійсно, доклали максимальних зусиль, коли готувалися до свята.

 

 Діти співали, танцювали,розповідали вірші про Україну. Присутні із захопленням слухали підготовлену ними святкову програму. На свято завітали учні гімназії, школи № 6,  їх батьки, вчителі,  охтирчани,журналісти. З

ахід пройшов на високому ідейному та патріотичному рівні.