Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow В ОХТИРЦІ ВІДБУВСЯ І ЕТАП ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ НАУКОВО-ДОСЛІДНИЦЬКИХ РОБІТ УЧНІВ –ЧЛЕНІВ МАН
В ОХТИРЦІ ВІДБУВСЯ І ЕТАП ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ НАУКОВО-ДОСЛІДНИЦЬКИХ РОБІТ УЧНІВ –ЧЛЕНІВ МАН Печать
Автор Інфосектор міськвиконкому   
14.01.2015 г.

Image9 січня 2015 року на базі Охтирської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3 пройшов І (міський) етап Всеукраїнського конкурсу науково-дослідницьких та пошукових робіт учнів-членів МАН, в якому узяли участь 82 юні науковці, що представляли наукові товариства  Охтирського міського центру позашкільної освіти-Мала академія наук учнівської молоді  та Охтирської гімназії.

Під час відкриття конкурсу учасників привітали директор Охтирського краєзнавчого музею Міщенко Л.В., фахівець Гетьманського НПП Суслова О.В., заступник директора з навчально-виховної роботи ОМЦПО-МАН Попова Г.О.

Перед учасниками конкурсу виступила переможець Всеукраїнського колоквіуму 2014 року в м.Ужгороді «Космос.Людина.Духовність» Катрич Дарина (гурток «Географ-науковець», кер.Хорошун В.В.) з дослідженням «Анатолій Руденко - такий космічний та такий земний» та вихованці наукових гуртків ОМЦПО-МАН, які підготували мультимедійну екскурсію «Охтирщина запрошує».

Конкурсна програма передбачала оцінювання науково-дослідницької роботи, виконання контрольної роботи та оцінювання захисту учнівського дослідження.

Майбутні академіки Охтирки змагалися у 5 відділеннях та 32 секціях:

наук про Землю (5 секцій);

мовознавства та літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства (6 секцій);

історії та філософії (7 секцій);

математики, фізики, економіки (5 секцій);

хімії, біології, екології та аграрних наук (9 секцій).

Оцінювали роботу юних дослідників міста 17 досвідчених педагогів, науковців, фахівців.

Важливим було те, що діти всіх відділень та секцій під час захисту своїх досліджень мали змогу використовувати сучасні технічні мультимедійні засоби в необхідній кількості та скористатися їх обслуговуванням, що було забезпечено адміністрацією (дир.Ситнік Т.М.) та педагогічним колективом Охтирської ЗОШ І-ІІІ ст. № 3. Це дало можливість зрівняти умови І етапу конкурсу з обласним.

32 учні посіли 1 місце в І етапі  Всеукраїнського конкурсу науково-дослідницьких  робіт учнів-членів МАН та будуть представляти Охтирку в ІІ етапі Конкурсу вже в лютому 2015 року. Побажаємо їм успіху та творчих злетів!

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg