Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Не всі старі шляхи надійні, або Чому міський голова усувається від допомоги солдатам-землякам
Не всі старі шляхи надійні, або Чому міський голова усувається від допомоги солдатам-землякам Печать
Автор Денис Голець, волонтер ГО «Патріоти Охтирщини»   
09.01.2015 г.
Денис Голець, волонтер ГО «Патріоти Охтирщини», опублікував цього листа на сторінці фейсбук.

Якась частина Охтирки, і вона чимала, і досі не зрозуміла, що в країні війна.

Люди немов поснули. Напевно, так зручніше: які до мене можуть бути претензії, коли я дрімаю і не знаю, що там навколо відбувається? Таку позицію ще якось можна виправдати, коли йдеться про пересічного, недалекоглядного городянина, зайнятого виключно собою. Якщо ж людина очолює місто, поведінку за принципом «моя хата скраю» вважаю неприпустимою. 
У нас часто порівнюють Тростянець і Охтирку, і Охтирка, як правило, програє. Програла вона і цього разу.Бо в сусідньому місті ініціатива на підтримку бійців-земляків іде від міського голови і людей, що його оточують. Влада ж Охтирки спить, як останній дядько з околиці. 
Міський голова, що став до влади на хвилі Майдану, пішов старою, натоптаною дорогою. Тільки штука в тому, що набитий попередниками шлях веде у прірву.

Сьогодні не можна жити, як колись, зводячи усю роботу з громадою до вручення грамот з приводу професійних свят, виголошення беззмістовних промов і покладання квітів до котрогось із монументів. Ні.

Сьогодні, коли від кожного із нас залежить, чи буде ця країна жити, до людей у кабінетах особливі вимоги. Ми ж півроку стукаємо у зачинені двері, за якими сидять мляві, пасивні, байдужі функціонери. 
29 грудня, у переддень Нового року, під Маріуполь, де несуть бойову службу хлопці з Охтирщини і Тростянця, Боромлі будо доставлено гуманітарний вантаж зібраний тростянчанами. До нас, охтирських волонтерів, з проханням посприяти в доставці вантажу звернулися представники тамтешньої влади.

Очевидно, за активної позиції міського голови і його команди, волонтерський рух Тростянцю не потрібен. Люди обрали дієвих керівників і вони працюють на громаду, шукають нові форми роботи, а не пліснявіють у кабінетах.
А що у нас? У нас з боку влади - нуль. 
Хлопцям на позиціях потрібні дрова і солярка. Надворі зима. Бійці мерзнуть, застуджуються, хворіють на запалення легенів. Там же в степу – ні билини.

А ми живемо серед лісу, в так званій «нафтовій столиці» і не можемо нічого їм дати?!!

Як ситий голодного не розуміє, так і той, хто не мерз в окопах і бліндажах не здатен перейнятися чужою проблемою?!! Тільки ж проблема не чужа. Звідки у вас, шановний міський голово, упевненість у тому, що вас ця біда не стосується? Охтирку від кордону з агресором відділяють 50 км! 
За час волонтерської роботи я об’їхав практично усі точки в зоні конфлікту, де служать наші хлопці.Не був у Пісках. Продуктами, завдяки допомозі небайдужих людей, нам вдавалося їх підтримати. А дрова і соляра – справа набагато серйозніша.

Волонтери – вони ж не начальники, не багатії, вони просто опинилися на вістрі народної ініціативи в бажанні боротися за країну, за волю, за гідне життя.

Шановний міський голово, громада вас обрала не для того, щоб ви мали місце роботи і якусь платню за неї.

Місту, як і кожній родині , потрібен батько, який і захистить, і подбає. Скоріше прокидайтесь самі, будіть свою команду і ставайте до роботи, як того вимагає час.

Складно, важко? Так ви ж самі просилися на цю посаду. І люди вам повірили і довірили.

А ви, мало того, що самі спите в теплій хаті, так ще й людей заколисуєте.

Я вам телефонував з цього приводу не раз. Востаннє ви мені взагалі не відповіли.

Нагадую, не всім зараз сухо і тепло!

Денис Голець, волонтер ГО «Патріоти Охтирщини»

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg