Головна
Афганці Охтирщини вкотре довірили Григорію Довгалю керівництво організацією Печать
Автор А.Протасова   
16.12.2014 г.

VII звітно-виборча конференція міської організації ветеранів Афганістану, що відбулася у суботу 6 грудня, підбила підсумки роботи за п’ять років та обрала керівний склад організації на наступний період. Афганці Охтирщини вкотре довірили Григорію Довгалю пост голови, заступником керівника організації знову обрано Олександра Слізченка.

У роботі конференції, а проходила вона у приміщенні Охтирської міської ради, взяли участь 33 делегати. Серед запрошених гостей були міський голова Ігор Алєксєєв, заступник голови Сумської обласної організації «Спілка ветеранів Афганістану» Олексій Шатов, заступник військового комісара Охтирсько-Великописарівського військомату Сергій Фурса.

Учасники конференції поклали квіти до пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам, ушанувавши загиблих побратимів хвилиною мовчання. Разом з тим, вже посивілі солдати афганської війни схилили голови перед пам’яттю молодих героїв, що гинуть в Луганській і Донецькій областях в неоголошеній війні за незалежність власної країни.

З доповіддю про роботу організації за 5 років виступив її незмінний голова Григорій Володимирович Довгаль. Він детально розповів про основні напрямки діяльності ветеранського руху, а це соціальна підтримка воїнів-інтернаціоналістів, надання всебічної допомоги сім’ям загиблих в Афганістані (таких сімей 7), патріотично-виховна робота серед молоді і школярів. Ветерани Афганістану об’єднані в потужну громадську організацію і є активними учасниками суспільного життя Охтирщини. Вони відгукуються на ініціативи інших та впроваджують власні починання. Одним з таких прикладів може слугувати впорядкування скверу біля пам’ятника загиблим в Афганістані. Григорій Довгаль нагадав, як за минулої влади майже впритул до меморіалу хотіли встановити автобусну зупинку з магазином і як спільними зусиллями вдалося цьому запобігти.

Олексій Шатов відгукнувся про роботу охтирських колег схвально і зазначив, що сьогодні перед організацією постають нові виклики – допомога українській армії та хлопцям, що зазнали поранень і каліцтв. «Гостро стоїть питання психологічної допомоги, реабілітації, - зауважив гість із Сум. – Афганцям про це відомо з власного досвіду. Багатьом війна сниться до сих пір».

Побажання залучати до громадського руху молодих бійців АТО, які зі зброєю в руках боронять нашу землю, але самі потребують підтримки у повсякденному житті висловив і міський голова Ігор Алєксєєв.

Пропозиції гостей знайшли відгук серед делегатів конференції – відповідний пункт було вписано до резолютивного документу зібрання.

День проведення конференції співпав з Днем Збройних Сил України, тому виступ заступника військового комісара Сергія Фурси був знаковим. Він говорив про те, що бійці в зоні АТО використовують досвід шураві. Війна – це найгірший винахід людства, але, щоб жити в мирі, треба бути готовим до бою.

Анна Протасова

на фото: Президія конференції: Григорій Довгаль, Олексій Шатов, Сергій Фурса

 

Делегати голосують