Головна arrow Розділи arrow Життя та люди arrow Афганці Охтирщини вкотре довірили Григорію Довгалю керівництво організацією
Афганці Охтирщини вкотре довірили Григорію Довгалю керівництво організацією Печать
Автор А.Протасова   
16.12.2014 г.

VII звітно-виборча конференція міської організації ветеранів Афганістану, що відбулася у суботу 6 грудня, підбила підсумки роботи за п’ять років та обрала керівний склад організації на наступний період. Афганці Охтирщини вкотре довірили Григорію Довгалю пост голови, заступником керівника організації знову обрано Олександра Слізченка.

У роботі конференції, а проходила вона у приміщенні Охтирської міської ради, взяли участь 33 делегати. Серед запрошених гостей були міський голова Ігор Алєксєєв, заступник голови Сумської обласної організації «Спілка ветеранів Афганістану» Олексій Шатов, заступник військового комісара Охтирсько-Великописарівського військомату Сергій Фурса.

Учасники конференції поклали квіти до пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам, ушанувавши загиблих побратимів хвилиною мовчання. Разом з тим, вже посивілі солдати афганської війни схилили голови перед пам’яттю молодих героїв, що гинуть в Луганській і Донецькій областях в неоголошеній війні за незалежність власної країни.

З доповіддю про роботу організації за 5 років виступив її незмінний голова Григорій Володимирович Довгаль. Він детально розповів про основні напрямки діяльності ветеранського руху, а це соціальна підтримка воїнів-інтернаціоналістів, надання всебічної допомоги сім’ям загиблих в Афганістані (таких сімей 7), патріотично-виховна робота серед молоді і школярів. Ветерани Афганістану об’єднані в потужну громадську організацію і є активними учасниками суспільного життя Охтирщини. Вони відгукуються на ініціативи інших та впроваджують власні починання. Одним з таких прикладів може слугувати впорядкування скверу біля пам’ятника загиблим в Афганістані. Григорій Довгаль нагадав, як за минулої влади майже впритул до меморіалу хотіли встановити автобусну зупинку з магазином і як спільними зусиллями вдалося цьому запобігти.

Олексій Шатов відгукнувся про роботу охтирських колег схвально і зазначив, що сьогодні перед організацією постають нові виклики – допомога українській армії та хлопцям, що зазнали поранень і каліцтв. «Гостро стоїть питання психологічної допомоги, реабілітації, - зауважив гість із Сум. – Афганцям про це відомо з власного досвіду. Багатьом війна сниться до сих пір».

Побажання залучати до громадського руху молодих бійців АТО, які зі зброєю в руках боронять нашу землю, але самі потребують підтримки у повсякденному житті висловив і міський голова Ігор Алєксєєв.

Пропозиції гостей знайшли відгук серед делегатів конференції – відповідний пункт було вписано до резолютивного документу зібрання.

День проведення конференції співпав з Днем Збройних Сил України, тому виступ заступника військового комісара Сергія Фурси був знаковим. Він говорив про те, що бійці в зоні АТО використовують досвід шураві. Війна – це найгірший винахід людства, але, щоб жити в мирі, треба бути готовим до бою.

Анна Протасова

на фото: Президія конференції: Григорій Довгаль, Олексій Шатов, Сергій Фурса

 

Делегати голосують

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg