Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Діти в підтримку армії
Діти в підтримку армії Печать
Автор А.Протасова   
15.12.2014 г.

Учні Положанської середньої школи намалювали привітальні малюнки, а отець Адріан відправив їх завчасно поштою на лінію фронту, аби поздоровити бійців з Днем Збройних Сил України.

 

Настоятель храму Успіння Божої Матері, що в селі Пологах, отець Адріан каже, що йому й раніше доводилося направляти поштові відправлення на прифронтові території. «Я вже відправляв посилочку, Новою поштою, там наш батюшка служить, з Конотопського району. Уголь, кадило, ладан відправляв, молитвослови для воїнів, - розповідає. – А це діти намалювали такі чудові малюнки! Ви би бачили. Так старалися. Кожен клас намалював».

 

Про те, що бійці цінують підтримку земляків отець Андріан знає достеменно. Днями, 7 грудня, на свято Святої Мучениці Катерини у храмі побував військовослужбовець Андрій Настиченко з родиною. «Ви знаєте, наскільки люди були вражені, побачивши його. А він розповідав про вдячність волонтерам і усім людям, що допомагають бійцям. Говорив, що волонтерська допомога доходить до кожного солдата, що служить там, у будь-якому підрозділі. А допомога держави – іде в обхід… Дякував окремо положанській громаді, допомогу якої солдати бачать не перший раз».

 

За таких обставин хіба можна сидіти склавши руки? У отця Адріана, є нові ідеї – разом зі збором теплих речей і продуктів має намір залучити громаду до виготовлення маскувальних сіток. «Береться рибацька сітка, - пояснює, – з натуральних ниток. По одній білій простині кожна сім’я може виділити. Перемо, рвемо на шматки і в’яжемо. І отримуємо маскувальну зимову сітку».

 

Анна Протасова

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg