Головна
Звернення Охтирської громади щодо відключення електроенергії Печать
Автор Редактор   
12.12.2014 г.
Публікуємо звернення виконкому Охтирської міської ради, підтримане представниками територіальної громади 

 

 

 

 

Герб України

      ОХТИРСЬКА  МІСЬКА  РАДА

      ВИКОНАВЧИЙ  КОМІТЕТ

вул. Жовтнева, 11, м. Охтирка, Сумської обл.,42700, тел/факс (05446) 4-15-01, тел. (05446) 4-15-00,

 р/р 35416011000693 код ЄДРПОУ 04058002 банк Охтирське УДК в Сумській обл. МФО 837013

E_mail: miskrada@sm.ukrtel.net

 

                                                     

 

Президенту України П. Порошенку, Премєр-Міністру України А. Яценюку, Голові Верховної Ради України В. Гройсману,

Міністру енергетики та вугільної промисловості України В. Демчишину,

Депутату Верховної ради В. Бухарєву,

В. о. голови Сумської облдержадміністрації І. Боршошу,

Голові Сумської обласної ради М. Клочко

 

 

Зважаючи на критичну ситуацію, що склалась в місті Охтирка з електропостачанням побутових споживачів, з постійним порушенням прав людини з боку ПАТ «Сумиобленерго», які вперто не виконуючи вимоги по  терміну відключень, залишають місто без електропостачання на 8-10 годин останні два тижні. Просимо Вашого сприяння у вирішенні зазначеної проблеми. Обурення досягає межі!

Йдучи на Майдан, захищаючи конституційне право на вільну і незалежну країну, голосуючи на виборах Президента та виборах до Верховної Ради, охтирчани сподівались і вірили, що вручають свою долю в руки розумних, відданих справі боротьби за свободу держави людей. Нині ситуація досягла тієї критичної точки, що стоїть питання про недовіру Президенту та Уряду, якщо не буде наведено порядку у стосунках з монополістами-енергетиками.

Повністю відсутня реакція на звернення міської влади та громади міста. Ні чим не пояснюється те, чому не запроваджуються графіки віялкових відключень, не робиться нічого для справедливого перерозподілу відключень по всім споживачам. Люди, розуміючи ситуацію, згодні терпіти негаразди, але зверхня, несправедлива та незрозуміла політика енергетиків викликає гнів та обурення. Небажання брати на себе відповідальність в скрутний час дивує та обурює, викликає бажання до масових акцій протесту, вимог про націоналізацію енергетичних мереж.

НІ політичним іграм в повсякденному житті!

Ми розуміємо всі труднощі, викликані анексією Криму та захватом українських територій сепаратистськими загарбниками, розуміємо і співпереживаємо тим, хто проживає на окупованих територіях, але знущання над народом з боку представників енергопостачальних організацій   недопустимо.

Обурення викликає і той факт, що агітуючи народ переходити на альтернативні види палива для зменшення використання газу, людям гарантувалась подача електроенергії та інших джерел палива за умови заміни опалювальних систем та технологічного обладнання вдома. Беручи кредити, виконуючи прохання економити енергоресурси наші місцяни опинились в темних і холодних помешканнях один на один з проблемами.

Просимо Вашого втручання в ситуацію та сприяння у зниженні  політичної та соціальної напруги в місті з пятидесятитисячним населенням.

 

 

 

З повагою

Охтирський міський голова                                               Ігор Алєксєєв

 

 

Члени Охтирської територіальної громади: