Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Важливо arrow Наші хлопці в АТО не втрачають бойовий дух і почуття гумору
Наші хлопці в АТО не втрачають бойовий дух і почуття гумору Печать
Автор ГородА   
12.11.2014 г.

Михайло Кузьменко з волонтерським гуманітарним вантажем побував у зоні АТО.  Хлопець допомагає армії не перший день, разом з друзями з громадської організації «Патріоти Охтирщини» переймається проблемами військових, як і всі вони витрачає сили, час і гроші, аби хлопцям на війні було хоча б трішечки легше. Днями йому випала нагода на власні очі побачити, як там воно і що.

Розмова наша відбулася 4 листопада на базі «Патріотів…», тобто на другому поверсі адмінбудівлі колишнього «Нафтопроммашу».

Спитала про головне враження, що виніс Михайло з поїздки на схід.

Наші хлопці не втрачають бойовий дух, вони мають почуття гумору, вони залишаються людьми, вони веселі. Те, що протягом 23 років вбивалося в армії - патріотизм,- зараз відроджується. Разом з тим є розчарування в командуванні, у забезпеченні армії. – Почула у відповідь.

Отже, там де прогавило командування, підставили плече волонтери. Кожного тижня іде машина в Донецьку чи Луганську область, завантажена силами громадських активістів за підтримки підприємців, виробничників, простих громадян. «Патріоти Охтирщини» продовжують збирати кошти, продукти, теплі речі, залучають до своїх лав небайдужих людей. Волонтерська робота не припиняється, бо в цьому є велика потреба.

Охтирка вже звикла до намету, що встановлений біля ринку з серпня місяця. Люди жертвують і великі суми, і дрібні - хто скільки може. Коли була біля намету востаннє, а саме 21 жовтня, Володимир Лисенко казав, що від дня його облаштування зібрали і витратили на потреби бійців понад 87 тисяч гривень. Волонтери не перестають дякувати за кожну копійку, за кожен відгук, за кожну річ. Все зібране їде на схід, на ту межу, що пролягла між миром і війною, між тишею і обстрілами, між теплом рідної хати і холодним бліндажем, де замість перини – сира земля, а замість подушки – власний кулак.

Анна Протасова

Image  Image 

На фото:

 Михайло Кузьменко і його футболка «ПТН ПНХ»

 Антоніна Фесенко і Людмила Марченко показують, яка вона -  кевларова каска

 Громадська організація «Патріоти Охтирщини» збагачується новими волонтерами

 

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg