Головна
Про тих, хто знають ціну бронежилета Печать
Автор ГородА   
29.09.2014 г.
img_4638_small.jpg

30 годин в дорозі, в обидва кінці. Краматорськ, Дебальцево, Олексіївка. Майже з коліс, ще не встигли відпочити. Дивимося фотки. Ось наші хлопці на рубежі миру і війни. Там, де мирне слово «град» втратило своє первісне значення, побувала разом з волонтером Денисом Гольцем мама солдата Антоніна.

Обов'язково напишіть, що нічого не пропало, що довезли за призначенням стільки продуктів і речей із зібраного людьми, скільки змогла вмістити машина. - Мама Тоня переживає, що хтось із благодійників може засумніватися. - Будемо їхати ще. На складі ще залишилася зібрана людьми картопля, капуста... А солдати питали квашеної...

zoldaten.jpg

Важка і довга дорога розділяє мирну Охтирку і зону АТО, територію війни. Мама Тоня каже, що не боялася. Тільки стомилася, бо ноги не можна було випростати. Кабіна вантажівки все таки. Не перестає дякувати усім землякам і кожному окремо, хто долучається до підтримки військових. Дякує водієві Олександру Криницькому, разом з яким долали нелегкі кілометри. Дякує Сергію Москальову за наданий транспорт і волонтерам за організацію і координацію

  А солдати усміхаються нам з монітора. «Подивіться, які гарні наші хлопчики», - каже Антоніна. Тепер вона вже точно знає скільки важить бронежилет і що на собі його носити легше, ніж тримати у руках. Електронне кольорове фото наближає війну. Блокпости і рух військ знімати не можна. Але написи «Слава ДНР!» на в'їзді у Слов'янськ та зруйновані околиці не залишають сумнівів щодо ціни бронежилетів, якою нині вимірюється життя.

Чи кожен солдат захищений, одягнений, взутий і нагодований? Котрийсь із поважних генералів нещодавно публічно висловився, що так. І що, мовляв, волонтерської допомоги бійці не потребують. Слова того генерала нехай залишаються на його совісті. Бо Президент країни у розмові з журналістами визнав - тилове забезпечення армії, покладене свого часу на приватні структури, нині не працює.

Якщо ви спитаєте про харчі і бронежилет у солдата, можливо й почуєте у відповідь «усе є», бо того, можливо, вимагає військова дисципліна. Але достатньо послухати очевидців, аби відпали будь-які сумніви щодо потреби бійців у найнеобхіднішому. Допомога хлопцям потрібна: і моральна, і матеріальна, особливо зараз, коли надворі настають холоди.  

soldat.jpg

Волонтери і солдатські матері, які сьогодні прокладають шлях від рідного дому до кожного бійця на лінії фронту, виконують надважливу місію. Усім їм низький уклін і шана, бо не кожен здатен узяти на себе цей важкий тягар.

Анна Протасова