Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow СЛАВА УКРАЇНІ!
СЛАВА УКРАЇНІ! Печать
Автор В.Бакуліна   
14.09.2014 г.

«Доброго дня, наші захисники! Хочу подякувати Вам за Вашу хоробрість, мужність. Ми за вас молимо Бога, що ви були живі і здорові. Повертайтеся додому. Вас чекають сім’ї. А Ваші діти гордяться вашою витримкою. Бережи вас Бог».

Із  листа  учня Олексія із школи №1 м. Охтирки - охтирському воїнові.

Протягом двох місяців охтирські волонтери допомагають охтирським воякам, які захищають Україну на Сході. Щоденно в центрі міста,  діє центр збору коштів, теплих речей, продуктів. Інформація про результати збору коштів у скриньці, їх розподілу, відправки-доставки постійно надходить на шпальти охтирських газет. Журналісти неодноразово розповідали  про сміливих волонтерів, які доставляють гуманітарну допомогу нашим воякам, про активістів волонтерського руху та про вдячність від наших солдат.

Центр збору коштів – це простий намет напроти магазину «Охтирчанка», біля входу на продуктовий ринок. У наметі стоїть скринька для пожертви коштів. Щодня там сидить черговий волонтер, який слідкує за порядком, надає інформацію і записує потреби, тощо.

Вчора був мій день чергування в наметі. Найбільше враження справили діти. Малий Кіріл Новицький приніс малюнок і подарунок, зроблений своїми руками. Хлопчикові лишень 6 років і він тільки вчиться писати. На його малюнку – танк і надпис «Слава Україні!». Потім принесли малюнки та листи, які підготували учні 4-го класу школи №6 (кл.керівник Гриб Світлана Анатоліївна). Ну а учні школи №1 написали та намалювали 207 листівок, малюнків та валентинок. Ініціатором цієї акції стала Юля Балюбах, учениця 9-А класу.

Як їй прийшла ідея? «Наш клас водили на екскурсію в музей. Там відкрилась нова експозиція «СЛАВА УКРАЇНІ!». Все цікаво, найбільше враження на мене справив прапор «Охтирка», під яким пройшли наші охтирські патріоти протягом всього Майдану.  В музеї була волонтер Оксана, яка підказала, як ми можемо підтримати солдат. Я пробігла по всіх класах нашої школи і запропонували прийняти участь в такій акції. Сьогодні я принесла наші привітання нашим захисникам».

Що пишуть діти? «Україно я люблю тебе!». «Не вмирайте, а живіть! Росію переможіть!», «Я бажаю Вам сили, щоб Ви виграли», «Ми віримо в Вас і перемогу!». Танки, літаки, прапори, українська символіка, смайлики, листи відкриті і в запакованих конвертах, багряні валентинки – все це додасть нашим солдатом віри і бойового запалу.

Якщо діти вірять у перемогу – то так воно й буде. Ми – переможемо!

                                           

  На фото: Юля Балюбах – волонтер із школи №1.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg