Головна
Подяка волонтерам від військовослужбовців Печать
Автор Редактор   
27.08.2014 г.
23 та 24 серпня волонтери допомагали військовим в облаштуванні захисту бойових машин. По зверненню командування військової частини допомогти відгукнулись небайдужі охтирчани.

 Ініціатор допомоги військовим Микола Данилюк запросив своїх друзів, спеціалістів-електрозварювальників, це Олексій  Оніщенко і його син Дмитро, Євген Деркач, Костянтин Конвісар. Команду доповнили Павло Лисенко, Юрій Гризун – переселенець із Донецька. Віталій Яковенко та інші підприємці надали матеріали. Кошти на матеріали були виділені із фонду зібраних охтирчанами грошей. Питаннями закупки матеріалів та інструментів опікувався Володимир Лисенко, «Патріоти Охтирщини». За два дні машини були приведені до бойового стану і вирушили в зону АТО. Волонтери передали воякам три бінокля, відповідно їхнього запиту.  

26 серпня замкомандира полку в/ч А0563 підполковник Денис Дикий особисто  подякував волонтерів  громадських організацій «Патріоти Охтирщини» та ВО «Майдан»:

«Ви зробили вагомий вклад для виготовлення додаткового захисту для бойових розвідувальних машин. Тепер машини захищені повністю, навіть більше того. Військовослужбовці нашого полку несуть службу на Сході України, на півдні Донецької та на півночі Луганської областей. Ми відчуваємо вашу моральну підтримку та своєчасну технічну допомогу з самого початку розвитку військової операції».

Підполковник Дикий також поділився своїми думками щодо оснащення підрозділу військової частини на передовій. Наразі нашим воякам вкрай необхідні тепловізор та радіостанція для підтримки зв’язку інженерно-тактичних груп під час виконання бойових задач.

В свою чергу активісти вищеназваних громадських організацій знають, що потрібно нашим захисникам. Треба додати, що волонтери Денис Голець, Сергій Пось та Сергій Пустовий безпосередньо доставляють необхідні речі в зону АТО. Вони постійно на зв’язку із охтирськими вояками, тому знають, що наразі їм найнеобхідніше. Це – каски кевларові, бронежилети, наколінники. Не за горами осінь і вкрай необхідний буде теплий та захисний одяг. Все це фіксується і контролюється засобами ЗМІ. Зібрані кошти витрачаються саме на запити вояків.

Ці питання вирішувались першочергово на засіданні громадських організацій «Патріоти Охтирщини» та ВО «Майдан» у вівторок, 26 серпня.

На даний момент продовжується ремонт військової техніки із зони АТО. Якщо є бажання допомогти, Ви можете звернутись до командування в/ч А0563, або зателефонувати безпосередньо Миколі Данилюку, тел.095 42 600 25.

В.Бакуліна