Головна
10 тисяч для потреб бійців АТО Печать
Автор Редактор   
19.08.2014 г.

10 тисяч 272 гривні за сім днів зібрали волонтери для потреб бійців АТО. Ініціатори громадської підтримки земляків, що воюють на Сході України – активісти Майдану та ГО «Патріоти Охтирщини».

Намет біля входу до продовольчого ринку по провулку Харківському встановили минулого тижня. Небайдужі охтирчани наповнювали скриньку пожертвами – хто скільки міг. Найбільший разовий внесок – 1000 грн. Але й 1 гривня свою ціну має. При мені жінка пенсійного віку опустила до скриньки гривню зі словами: «На благе діло».

Скринька була опломбована. Відкрили її у вівторок о 15.00 у присутності журналістів. Порахували – 10 тисяч 272 гривні. Окрім грошей люди приносять продукти харчування, предмети першої необхідності. Діти передають солдатам власні малюнки.

«Наша організація займається волонтерською діяльністю ще з Майдану, з грудня місяця, – розповідає громадський активіст, депутат міської ради Володимир Лисенко. - Тоді ми собирали кошти, відправляли в Київ, допомагали людям боротися з режимом Януковича… Тоді це було нелегально, бо репресивна машина працювала. Зараз ми поставили намет, щоб охтирчани бачили і залучались до спільної справи. Сьогодні будуть збори. Ми будемо вирішувати – що робити далі. На жаль, наші хлопці сьогодні воюють, хлопці гинуть, отримують поранення – вони потребують нашої допомоги. Держава знаємо в якому стані. Тому волонтерська діяльність потрібна буде ще довго».

Серед активістів громадського руху: Мирослава Лисенко, Юрій Горбушко, Ольга Косарєва, Денис Голець, Марченко Олексій і Марченко Людмила, Наташа Конопльова, Іван Пирогов, Вікторія і Руслан Маркови, Слава Марченко і Оксана Гордая, Микола Данилюк, Раїса Плахотіна, Зоя Полтавець, Сергій Степанов.

Анна Протасова, ГородА