Головна
Найжахливіший двір Охтирки може стати зразковим Печать
Автор Газета "Город А"   
24.07.2014 г.

Про це на апаратній нараді заявив міський голова Ігор Алексеев. Мова йшла про двір у самісінькому центрі Охтирки, що внаслідок занедбано­го стану колишнього "будинку офіцерів" та розпочатого поруч будівництва, пере­творився на геть не­привітний і невпорядкований.

Мешканці провулку Харківського скаржаться на не­зручності і бруд: траншеї, ка­люжі, такий двір один у центрі, - кажуть люди. І воно таки правда.

Про будинок офіцерів, но­вобудову поруч та про безлад у дворі учасники апаратної наради при міському голові, що відбувалася у понеділок 14 липня, заговорили після того, як зі звітом про роботу зі зверненнями громадян висту­пив начальник управління житлово-комунального госпо­дарства Юрій Фальченко. За його словами, споруда, що бу­дується тут - нежитлове приміщення, його подальше призначення наразі невідо­ме,але територію по завер­шенні робіт забудовник впо­рядкує. "З боку забудовника передбачено заходи по при­веденню території у стан, не гірший попереднього", - за­спокоїв зібрання начальник УЖКГ. Після чого Алєксєєв пояснив детальніше: "Можливий початок ремонту будинку офіцерів. По завершенні робіт у вас буде найкрутіший двір в Охтирці".

Очевидно, що стан двору, який з'єднує між собою Харківський і Ярославського хвилює не тільки мешканців цього району. Розташований поруч ринок змушує людей з усього міста раз-по-раз навідуватися сюди, відвідують цю ділянку міста і гості Охтир­ки. З усього видно, реконст­рукція двору давно назріла і є актуальною для багатьох.

Загалом, зі звіту Юрія Фальченка, який розповідав про ро­боту зі зверненнями громадян, виходило,що за статисти­кою охтирчани найчастіше звертаються до управління з приводу зрізу дерев (за 6 місяців це 40 з 136 звернень) та ремонту доріг (21 звернення).Решта звернень пов'язані з якістю теплопос­тачання, води і водовідведення,вуличного освітлення, до­рожніх знаків.

Щодо останніх,претензії має депутат міської ради, го­лова місцевої ветеранської організації Володимир Троценко. Каже, звертав увагу на необхідність упорядкувати рух на перехресті Штагера-Лабаторіна біля ринку, але наразі нічого не зроблено. "Подавав депутатський запит, що пере­хрестя ніяк не позначене. Не­має ні знаків, ні дорожньої розмітки. Транспорт рухається з великою швидкістю, а поряд ринок", - висловив стурбо­ваність Володимир Троценко. Депутата чиновники заспо­коїли, мовляв, ситуація на контролі і вирішиться найб­лижчим часом.

Між тим,вирішення потре­бує не одне нагальне питання. Як зокрема і Відсутність стоку дощової води. Цими днями, під час сильних опадів місто вкотре втопилося. За слова­ми міського голови, він осо­бисто, коли йшов у суботу на радіо аби взяти участь у пря­мому ефірі, добряче намочив ноги. Підходи до першої шко­ли, де розташована радіос­тудія, виявилися затопленими дощовою водою. Підтоплення зазнала і вулиця Полтавська. "Потрібно щось робити, треба знайти інженерне рішення",- вважає міський голова.

Анна Протасова