Головна arrow Розділи arrow Бізнес та технології arrow Завжди відкритий директор
Завжди відкритий директор Печать
Автор Газета "Город А"   
09.07.2014 г.

Центральний ринок завжди був і залишається одним з головних осередків місько­го життя. Причому не лише еко­номічного, а й суспільного і навіть культурного: справді, де як не на ба­зарі (так це місце називають в народі) можна, наприклад, дізнатися про всі останні новини? Одним словом, стра­тегічно важливий об'єкт! І саме його нещодавно(якихось 3 тижні тому) очолила новий керівник - Зінаїда Юріна. Нашу присвячену актуальним темам розмову із Зінаїдою Петрівною наво­димо нижче.

- Почнемо традиційно:так би мови­ти, з автобіографії.

- Народилася я в Охтирці. Закінчила Харківський фінансовий інститут. Пра­цювала в різний час контролером-ревізором в обласному відділі освіти, співробітником бухгалтерії побуткомбінату. З 2003 року займалася приватним підприємництвом у сфері торгівлі меблями. Нарешті з 11 черв­ня я є директором підприємства Сумської облспоживспілки "Охтирський ринок".

- До речі,скільки людей зараз пра­цюють на ринку?

- Якщо говорити про персонал підприємства, то він складається з 15 чоловік - від мене та мого заступника до місцівників, прибиральників, охо­ронців тощо.

- А скільки у вас торгівельних місць?

- На сьогодні у нас працюють 122 підприємці-власники кіосків. Ще 171 чоловік торгує з приставних столиків. Нарешті маємо 146 місць для сільгоспвиробників, інакше кажучи, саме для тих бабусь, які торгують власноруч вирощеними картопель­кою,огірочками й таким іншим.

- Який у вас розмір орендної плати для торговців?

- Все залежить від категорії людей. Згадані вище власники кіосків спла­чують 70 гривень на місяць за 1 метр квадратний використовуваної ними площі. Ті, хто торгує зі столиків, - 55 гривень за кв. м. При цьому якщо представники цих двох категорій зай­мають ще й додаткові столи (котрі, на­приклад, виходять за межі кіосків),то вони сплачують ще й 3-5 гривень містового збору на день за метр до­вжини стола. А сільгоспвиробники сплачують лише 1 гривню на день за метр стола, як бачите, зовсім небага­то.

- І знову про бабусь: на вулиці Батюка поруч із ринком вони зараз вже не торгують...

- Так, з 25 червня.Річ у тім, що сам факт торгівлі продуктами харчування із землі суперечить санітарним нор­мам. Наведення порядку в цій сфері відбулося за ініціативою міськради силами комісії у складі працівників управління економіки та міліції.Я в цьому брала участь, можна сказати, на добровільних засадах. Адже вули­ця Батюка знаходиться за межами ринку і не підлягає нашій юрисдикції. По суті я просто говорила з людьми, вмовляла їх перейти торгувати за сто­лики на території ринку. Адже місць там у нас вистачає, а плата, як вже згадувалося вище, цілком помірна. Якщо ж місць і не вистачатиме, ми го­тові докупити і встановити нові столи. Тож, усе пройшло нормально, без будь-яких ексцесів.

- Ще одне гостре питання стосується санітарного стану ринку. Чи існує га­рантія, що, приміром,риба чи інші продукти у літню спеку не потраплять в руки покупців зіпсованими?

- Те, що у всіх торговців є холодиль­ники, я гарантую, інша справа, коли люди починають торгувати тією ж таки рибою з приставних столиків: у спекотну погоду це дійсно створює певні ризики. Але їх усуненням займаються фахівці з ветеринарної лабораторії, котра знаходиться на території ринку.

- Чи є у Вас як у директора якісь пла­ни щодо вдосконалення роботи підприємства?

- Звичайно!Наприклад, ми маємо намір докласти плитку по рибному ря­ду. Ремонту потребує і молочний павільйон: хотілося б зробити його більш облаштованим та європейсь­ким.Натомість стан м'ясного павільйону вважаю задовільним, ад­же капітальний ремонт там проводив­ся відносно недавно - 4 роки тому. А ще хотілося б підкреслити: я завжди відкрита для людей. Тож, при виник­ненні будь-яких конфліктів можна звертатися особисто до мене. Дозво­лю собі навіть навести приклад: цими днями до мене звернувся 10-річний хлопчик, який допомагав торгувати власній бабусі.За його словами, його намагалася зігнати з місця якась жінка - конкуренція! Я особисто відреагувала на скаргу і допомогла мирно владнати це невеличке непоро­зуміння.

Аби описана нами "картинка" не виглядала надто вже іде­алізованою, зауважимо, що станом справ, на ринку задоволені не всі. Наприклад, деякі жіночки-торговці прямо говорили: "Це зараз ви бачите порожні столи, бо на дворі дощ і холод. А в гарну погоду місця бабу­сям не вистачатиме!" Можливо, й так.Але якщо новий директор дійсно про­являтиме небайдужість і особисто вникатиме в усі проблеми свого чима­лого господарства, їх вирішення стане справою цілком реальною.

Віктор Гаман

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg