Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow Як зекономити кошти?
Як зекономити кошти? Печать
Автор Газета "Город А"   
02.07.2014 г.

Все тече і все змінюється в нашому житті, включаючи і персональний склад органів влади. Одним з нових облич у місцевій владі не так давно став Геннадій Івах, який обійняв відповідальну посаду за­ступника міського голови. Слід заува­жити, що керівник виявився людиною відкритою й контактною, а на питання відповідав охоче й цілком відверто.

- Геннадію Владиславовичу, для по­чатку розкажіть про себе та про свою професійну кар'єру.

- Відразу зазначу: я ніколи не бояв­ся радикально міняти сферу роботи. Через це в мене досить великий "послужний список". Тож, з Вашого дозво­лу, перелічу лише основні його віхи. От­же, закінчивши Полтавський коопера­тивний інститут за фахом "економіст", я почав працювати головою ревізійної комісії Охтирської райспоживспілки. Потім понад рік був радником голови районної ради з питань економіки та комунальної власності. Далі тривалий час працював на "Охтирському сирзаводі" - головним економістом, а зго­дом фінансовим директором і водно­час заступником голови правління. Ос­танні 5,5 років був начальником ПАТ АБ "Столичний". Нарешті вже близько 2 місяців обіймаю нинішню посаду.

- І що саме входить до Ваших обов'язків?

- Я займаюся всім, крім комунально­го господарства, тобто, економікою, фінансами, соціальною сферою.

- У такому разі що б Ви назвали своїми основними пріоритетами?

- Мабуть, всебічне сприяння напов­ненню міського бюджету. Взяти хоча б питання плати за оренду землі: це про­сто неоране поле! Маса землі взагалі використовується без оформлення до­говорів (наприклад, це стосується більшої частини міських кіосків). В інших випадках договори існують, але заборгованість за оренду становить великі суми. А скільки в нас було ви­падків, коли люди зранку виходили на власний город, а там вже хтось у бук­вальному розумінні цього слова заби­вав кілочки, мовляв, нам цю землю виділили рішенням міськради?! Аби навести у цій сфері порядок, ми, по-перше, намагаємося форсувати виго­товлення плану зонування Охтирки та відповідної комплексної схеми. Робо­та над цими важливими документами фактично стояла на місці протягом 2 років, зараз же нам обіцяють її завер­шити протягом місяця. По-друге, ініціюємо створення при міськраді зе­мельного відділу (нагадаю, управління земельних ресурсів підпорядко­вується не нам, а своєму обласному керівництву). Не менш гострим є й питання оренди комунального майна: приміром, не так давно нам вдалося досягти погашення 30-тисячного боргу перед бюджетом одного з орендарів.

- А як щодо соціальної сфери?

- Тут однією з найгостріших є пробле­ма фінансування пільгових рецептів. На сьогодні нам для цього виділені 360 тисяч гривень, що складає лише 2,3% від потреби. Для порівняння, ли­ше одна з категорій наших пільговиків - хворі на цукровий діабет(а їх в Ох­тирці 953 чоловіка) - потребують 992,4 тисячі гривень. На жаль, залу­чення додаткових коштів у цій сфері виходить за межі наших можливостей, але ми,принаймні докладаємо зусиль, аби куплені за ці гроші ліки розподіля­лися чесно.А ще, як відомо, всі охтирські бюджетники отримують зар­плату через комерційні банки, і тільки за минулий рік місто заплатило цим банкам понад З0 тисяч гривень комісії за цю послугу. Тепер же з усіма фінан­совими установами досягнуто домо­вленості про нульову комісію, а це вже певна економія для бюджету.

- Але ж кошти потрібно не залучати, а й економити...

- Саме собою. І ми це робимо, приміром, через перерозподіл видат­кової частини бюджету.Наприклад, на спорудження пам'ятника Тарасу Шевченку раніше було заплановано виділити майже 900 тисяч гривень. Однак розрахунки показали, що на пристойний пам'ятник і скверик вистачить і 200 тисяч, тож решта 649 тисяч пішли на придбання машини  для ямкового ремонту доріг. Інший напрямок нашої діяльності: зробити так, аби процедура тендерів стала  максимально прозорою та вигідною для міського бюджету.

- А чи досягнуто якогось прогресу і щодо таких охтирських "довгобудів", як центр культури і дозвілля , "Кнєжа", котра потребує реконст­рукції, та головне приміщення гімназії?

- Неповних два тижні тому в Сумах відбувся захист 7 наших інвестиційних проектів, серед яких і були якраз "Кнєжа" та гімназія. При цьому довести до логічного завершення реконструкцію "Кнєжі" простіше, оскільки там вже виготовлена проектна документація, і маємо надію на отримання коштів з державного бюджету (а це, між іншим, 17 мільйонів гривень). Складніше все з гімназією. Адже ремонт там,нагадаю, був проведений, але надзвичайно ха­латно і ніхто не поніс за це відповідальності. Тож зараз вишуку­ються кошти для розробки проектів.

Між тим,утеплення художньої школи на загальну суму 500 тисяч гривень проходить уже зараз. А ще ми нама­гаємося залучати в місто й позабюд­жетні інвестиції.Зокрема місто бере участь у конкурсі на грант уряду Естонії з проектом очищення річки Охтирки.

Питання задавав Віктор Гаман

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg