Головна arrow Розділи arrow Життя та люди arrow Охтирчани з «гарячої точки»
Охтирчани з «гарячої точки» Печать
Автор Газета "Город А"   
10.06.2014 г.

За подіями на Донбасі зараз з тривогою сте­жать не лише охтирчани, а й всі українці. Між тим,участь у них беруть і наші силовики. Маємо на увазі, в тому числі, й співробітників міського відділу міліції, які нещо­давно повернулися з сумновідомого вже, ма­буть, на весь світ міста Слов'янськ.

Цього понеділка у приміщенні міськради правоохоронців наго­родив Почесними подяками за служіння Україні в екстремальних умовах новообраний міський го­лова Ігор Алєксєєв. Також керівник зазначив: "Ви ризику­вали життям, віддали тому краю, де перебували, частинку своєї душі. На жаль, поки що ми може­мо віддячити вам за це хіба що морально, а не матеріально..."

А потім на питання присутніх журналістів відповідав представ­ник групи міліціонерів, які побу­вали під Слов'янськом, - началь­ник сектору кадрового забезпе­чення Охтирського МВ УМВС, майор Юрій Сорокопуд: "Ми бра­ли участь в охороні блокпостів на території комбікормового заво­ду. Перебували там близько міся­ця. Співпрацювали при цьому з десантниками та Національної гвардією. Вважаю, найбільше при цьому ризикували саме ми,міліціонери. Адже ми безпосе­редньо займалися перевіркою та оглядом автомобілів. На озб­роєнні в нас були автомати та пістолети, а також бронежилети та інша амуніція. Все це ми при­везли з собою з Охтирки. Годува­ли нас з військово-польової кухні: під час чергувань тричі на день підвозили їжу в термосах. Доводилося побувати й під обстрілами, в тому числі, з грана­томету.При цьому з наших хлопців ніхто не постраждав, а от колегу з Конотопа поранили.Місцеве населення ставилося до нас в цілому добре: люди чекали від нас наведення порядку, адже місцева міліція вже давно розбіглася на всі боки. А ще нам розповідали, що терористи відби­рають у людей гроші, рвуть пас­порти в тих,хто намагається виїхати з міста...".

Вважаємо за потрібне пе­релічити імена та прізвища охтирських міліціонерів, які з честю виконали свій обов'язок і повер­нулися додому з "гарячої точки".

Крім згаданого вище Юрія Соро­копуда, це - Руслан Кладько, Олександр Савченко, Сергій Лоскот,Анатолій Римар, Олександр Коваленко, Сергій Прудкий, Дми­тро Михайленко,Віталій Сакович, Василь Бичков, Олег Гапонов, Андрій Лагода, Олександр Луценко, Олександр Шаповал, Володимир Кійко, Олександр Михайлен­ко, Вадим Пономарьов,Сергій Хоменко, Олександр Тищенко.

Додамо, що правоохо­ронці зауважили: в разі надходження відповідного наказу від свого керівництва вони знову готові вирушити в небезпечне відряд­ження. Однак, будемо сподівати­ся, що це вже не знадобиться.

Віктор Гаман

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg