Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow Акція в підтримку кримських татар
Акція в підтримку кримських татар Печать
Автор В.Бакулина   
19.05.2014 г.

Image18 травня  - скорботна дата в історії татарського народу. 70 років тому, в  далекому 1944році, сталінський режим протягом однієї доби примусово переселив близько 300 тисяч кримських татар з їх одвічної Батьківщини. 46% татар під час депортації загинуло, дехто навіть не доїхав до кінцевого пункту призначення, а саме: Сибіру, Казахстану, Далекого Сходу.

Саме ця дата зібрала в неділю, 18 травня, охтирчан, небайдужих до горя братського народу.Люди зібрались біля символічного знаку для українців - жертвам Голодомору.Ініціатором заходу став художник Сергій Степанов, до нього приєднались друзі,справжні українські патріоти.  Ведуча заходу - Ольга Косарєва. Керівник товариства «Просвіта» Олександр Скиба підготував цілу доповідь про замовчувану роками правду, про трагічну долю цілого народу. Сьогодні знову кримських татар виганяють з рідної землі.

Присутні на акції виразили свою солідарність із братнім народом в боротьбі за свою волю, за право жити і вшановувати пам'ятні дати. Люди держали плакати і прапор кримських татар, хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих під час цієї страшної трагедії.

« Я вирішив підтримати кримських татарів не тільки тому, що мій батько напівтатарин, я прийшов виразити свою солідарність. У бандерівців було таке гасло: «Свобода людини - свобода народам!», і я це підтримую», - говорить ініціатор акції-пікету Сергій Степанов.

Цікаво, що прості охтирчани не ждуть запрошення від влади, чи вказівок зверху, вони самі ініціюють патріотичні заходи. Постає питання, що з цього приводу думає відділ культури, міська рада? Вони кажуть, що не знали про захід. Дивно.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg