Головна arrow Розділи arrow Життя та люди arrow Хочеш миру - готуйся до війни
Хочеш миру - готуйся до війни Печать
Автор Газета "Город А"   
10.04.2014 г.

За останній час внаслідок усім відомих причин інтерес до армії та питань національної оборони різко зріс, причому навіть з боку найбільш "цивільних" громадян. І саме на деякі питання з цього напрямку нам відповів командир військо­вої частини А-0563, начальник Охтирського гарнізону полков­ник Олександр Яковець.

- Як змінилася діяльність час­тини та життя військовослуж­бовців у зв'язку з подіями ос­танніх тижнів і місяців?

- Я б сказав,наші Збройні Сили нарешті почали займатися тим, чим вони повинні займатися. А саме - навчаннями, підготовкою, більше уваги стало приділятися забезпеченню армії пальним та запчастинами.

- А чим конкретно зараз зай­мається особовий склад в/ч А-0563?

- Частина наших хлопців на сьогодні перебувають у складі інженерно-тактичних з'єднань на різних полігонах країни. Там вони підвищують свій польовий вишкіл та майстерність у вико­нанні завдань інженерного за­безпечення. Решта ж особового складу залишається на місці постійної дислокації та зай­мається бойовою підготовкою,підготовкою техніки до викорис­тання, охороною найважливіших об'єктів гарнізону.

- До речі, що саме входить до складу гарнізону?

- Крім нашої частини, це части­на внутрішніх військ, радіоло­каційна рота, військовий комісаріат та підрозділи, які за­раз перебувають на території Охтирщини з метою підсиленої охо­рони державного кордону.

- Чи відчуваєте ви підтримку з боку цивільних земляків?

- Насамперед,хочу підкресли­ти, що лише за останній місяць до нас на службу прийшли близько ста нових місцевих контрактників. Користуючись нагодою, повідомляю: оскільки штат части­ни розширюється, у нас ще є ва­кантні місця для чоловіків віком18-40 років, тож запрошуємо на службу. Також добре відомі факти підтримки армії населенням про­дуктами харчування. Ми вдячні за це, передусім, як за прояв мо­ральної підтримки та солідар­ності. Також на сьогодні ще зали­шається досить гострим питання забезпечення військової техніки запасними части­нами,і для його вирішення ми співпрацюємо з місцевими підприємцями.

- Усім очевидно,що наша армія по­требує модернізації. Наскільки ре­альним виглядає це завдання?

- Звичайно, це справа не одного дня. Але все ж оборонна модернізація не тільки не­обхідна, а й цілком реальна. Причому у великій мірі за ра­хунок наших ук­раїнських озб­роєнь.А те, що вони в нас є, вкотре довів, зокрема, не­давній візит на один з армійських полігонів ви­конуючого обов'язки Президен­та України Олександра Турчинова. Вважаю, особливо актуаль­ною є зараз потреба в модернізації наших військ протиповітря­ної оборони, авіації, військової розвідки.

Ще римляни казали: "Хочеш миру - го­туйся до війни!", тобто, на силь­них і підготовлених навряд чи на­падуть. Зараз це давнє прислів'я виглядає для нас актуальним як ніколи.

Віктор Гаман

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg