Головна
Підтримку Охтирщини відчувають українські військові Печать
Автор Газета "Город А"   
08.04.2014 г.

Сьогодні багато небайду­жих жителів Сумщини до­лучилися до благодійної акції "Підтримай українську армію". Насамперед роблять це вони і за допомогою дзвінків на єдиний мобільний номер "565".

У цей складний для держави час громада Охтирщини теж висловила свою солідарність та підтримку ук­раїнській армії. Продукти харчуван­ня, теплі речі, предмети щоденної гігієни передають військовослуж­бовцям мешканці Охтирського рай­ону. Місцева влада навіть розроби­ла графік, аби вся допомога на­правлялася саме тим військовим,які її особливо потребують.

З моменту оголошення акції "Підтримай українську армію" до відділу економічного розвитку та торгівлі Охтирської РДА надійшло чимало тюків з речами та коробки з продуктами. Але люди продовжують приносити картоплю, сало, соління, крупи,консерви, тушонку, цукор, за­соби гігієни, ковдри та шкарпетки. Першими свою солідарність висловили громади Височанської, Куземинської, Бакирівської, Пологівської,Грунської, Сонячненської, Хухрянської сільських рад. До­помогу надають як громадяни, так і підприємств та установи. Не залишаються осторонь і підприємці Охтирського райо­ну, збирають кошти, організо­вують поїздки до місць дисло­кації військовослужбовців.

За інформацією Охтирської районної ради, керівники рай­ону Сергій Кірічко та Роман Бублик, а також директор ПрАТ "Сад" Олексій Сугак зустрілися з командиром військового підрозділу, тимча­сово передислокованого на Охтирщину. Дізнавшись,у чо­му військові сьогодні ще відчу­вають потребу, представники влади та бізнесу виявили го­товність допомогти.

Військові щиро вдячні всім мешканцям району, сільським головам, учителям, батькам, школярам і низько вклоня­ються за їхнє милосердя, монолітність, за патріотизм. Насампе­ред подяки надійшли підприємцеві Євдокії Шейко, працівникам кафе"Тет-а-Тет", які напекли для військових свіжого хліба та пиріжків,сільським жінкам, які велосипеда­ми (адже не в змозі донести важкі сумки)привозили до сільських рад продукти харчування, сільським го­ловам та перевізникам, які за влас­ний кошт здійснюють перевезення продуктів і речей до військової час­тини та місць дислокації військових, і багатьом іншим небайдужим лю­дям.

Командир військової частини полковник Олександр Яковець відмітив, що перелічити всіх,хто допомагає і прагне допомогти військовим, сьогодні просто немож­ливо. Влада,підприємці, прості гро­мадяни, пенсіонери долучаються до акції. Солдатам, які зараз знахо­дяться за межами військових час­тин, у непростих польових умовах,на холоді, ця людська підтримка не­обхідна - їм приємно визнавати, що про них піклуються.

- Моральний дух у солдатів і офіцерів - високий. Вони готові до виконання серйозних завдань! - на­голосив командир.

Н. Розторгуєва