Головна arrow Розділи arrow Життя та люди arrow Школа мужності
Школа мужності Печать
Автор Газета "Город А"   
08.04.2014 г.

Патріотизм учнівської молоді має грунтуватись на історико-культурних традиціях народу,знанні героїчного минулого воїнів Київської Русі, Ук­раїнського козацтва, Січових стрільців, борців з німецьким фа­шизмом. Найсуттєвішим у військово-патріотичному вихованні є пробуд­ження духовності на національних, загальнокультурних засадах.

Військово-патріотичне виховання грунтується на вивченні норм мо­ралі, їх дотриманні, орієнтоване на усвідомлення пріоритету загально­людських цінностей та інтересів, пе­редбачає вивчення військової історії України, переможних битв ук­раїнського війська,основних зразків техніки і озброєння Зброй­них Сил України, набуття початкових навичок користування ними, при­щеплення високої правової культу­ри.

"Школа мужності" є одним з пріоритетних напрямів такого вихо­вання. З 2010 року в Сумській області було започатковано такі своєрідні школи в різних містах. Юні охтирчани брали участь у масових заходах в Путивлі, Сумах, Охтирському районі.

На весняних канікулах 27-28 бе­резня за ініціативою військово-спортивного клубу"Пам'ять", при підтримці відділу освіти, науки та спорту Охтирської міської ради та Охтирського міського центру по­зашкільної освіти проведено"Школу мужності" для команд вихованців гуртка "Зірниця" та гостей з Сол­датського НВК Великописарівського району пошукового загону"Факел".

Після урочистого шикування та не­формального знайомства за кавою юнаки та дівчата відвідали музей нафтового підприємства міста "Охтирканафтогаз". Екскурсія була змістовною, учні мали змогу дізнати­ся з першоджерел історію створення підприємства, завдяки якому навко­ло рідного міста видобувають майже половину всієї української нафти. Вражають складність та небезпека роботи на нафтових промислах, ад­же в аварійних випадках лише робо­та самовідданних, сміливих та ком­петентних ремонтників може вряту­вати від стихії.

Після дружнього обіду команди ви­рушили до лісу, так як за планом зма­гання. Це, мабуть, найдинамічніша, найактивніша форма занять для мо­лоді. Кожен з них може показати, чо­му навчився, в чому його індивіду­альність. Навіть дівчата не цурають­ся виконувати досить складні фізичні вправи та гаряче вболівають за ко­манду.Військово-спортивна естафе­та "Школи мужності" була спроще­ною частиною нормативів фізичної підготовки військовослужбовців і складалася з таких етапів: біг - 60 м, метання гранати на точність, вдяган­ня протигазу, біг у протигазі, біг -100 м.

Варто зазначити,що в особистому заліку І місце зайняв вихованець ко­манди "Зірниця"Сіденко Микола, а от серед дівчат І і II місця вибороли учениці"Факелу". За загальним підрахунком перемогу в естафеті отримала"Зірниця", хоча силу, мужність, витривалість та жагу до пе­ремоги продемонстрували всі без виключення учасники. Уже надвечір діти мали змогу провести заняття з пневматичною зброєю та стрільбою в ціль і поласувати лісовою кашею.

Наступного дня учні відвідали му­зей авіації та космонавтики в ЗОШ №  2, що стало доречним саме до виз­начної дати з подіями та відкриттями у космосі -12 квітня. Ну і звичайно, не могли оминути і військову частину А-0563, командир якої завжди радо зустрічає майбутніх захисників Вітчизни. Вихованці подивилися на військову техніку, побували у ка­зармі,пройшли полосу перешкод, відвідали оптико-електронний тир, де отримали первинні навички збору та розбору автомату АК-74 та пісто­лета ПМ, мали змогу виконати стрільби по мішенях.

Розлучатися зовсім не хотілося, але час вичерпано і всі учасники знову на урочистому шикуванні.

"Школу мужності" пройшли гідно, ко­жен показав свої знання і вміння, хтось визначив для себе нові пріори­тети. Найактивніші учасники були на­городжені грамотами.

Залучення учнів до різноманітних форм і методів військово-патріотич­ного виховання сприяє згуртуванню учнівського колективу, дає змогу встановлювати з школярами більш тісний контакт, ближче вивчити своїх вихованців, краще взнати їх інтере­си,запити, нахили. Розширюються світогляд учнів, розвивається ініціатива,поглиблюються навички самостійної роботи, формуються за­гальнолюдські цінності.

Т.О.Мірошніченко, керівник гуртка ОМЦПОМАН

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg