Головна arrow Розділи arrow Життя та люди arrow На всі сто відсотків!
На всі сто відсотків! Печать
Автор Газета "Город А"   
11.03.2014 г.

Так, саме на всі 100 відсотків пи­тань правильно відповів під час не­давнього онлайн-тестування зі спеціальних дисциплін 19-річний охтирчанин Володимир Безкоровайний.

Тоді, як і на момент нашої розмови, хло­пець, до речі, ще був студентом Охтирського коледжу Сумського національного аграрного університету (відділення "монтаж,обслуговування устатку­вання і систем газопостачання"). Але вже на­ступного дня Володимир отримав диплом з відзнакою, тож тепер перед ним відкрилися нові шляхи.

Все ж, наша розмова з ним почалася саме з обговорення його інтелектуального прориву.

- Володимире, і все-таки що це було за тесту­вання?

- Тестування зі спеціальних дисциплін, яке традиційне проводиться СНАУ для студентів ко­леджів,котрі підпорядковуються університету.

- Про які саме дисципліни йдеться?

- Про сім ключових предметів, які ми вивча­ли на 2-4 курсах. А саме це: газові мережі та ус­таткування; технологія і організація будівель­но-монтажних робіт; охорона праці; експлуа­тація систем газопостачання; газові котельні агрегати;економіка; автоматика. По кожному з цих предметів нам заздалегідь роздали по 125-150екзаменаційних питань. На щастя, ба­гато з них мені були знайомими, оскільки я завжди досить старанно вчився. Без цього за обмежений час засвоїти такий об'єм інфор­мації було б просто нереально.

- А як проходив сам тест?

- Нас запускали по п'ять чоловік у кабінет інформатики. Там через мережу нам надсила­ли запитання, а ми так само - відповіді. В ре­зультаті мені пощастило вірно відповісти на всі 60 питань, тобто, я набрав 100% із 100% мож­ливих: здається,єдиний з усіх студентів коледжів, які брали участь у тестуванні.

- Твоє навчання у коледжі практично добігло кінця. Чим воно тобі найбільше запам'ятало­ся?

- Мабуть,виробничими практиками. їх у нас було аж чотири: дві у самому коледжі (слюсар­на і технологічна) і ще дві за його межами. Особливо корисною для себе; я вважаю переддипломну практику в Липовій Долині. Там про­тягом місяця я дійсно багато чому навчився, у тому числі, й при виїздах на аварійні виклики.

- Бачу, ти справді дуже старанно навчаєшся. Хоч якийсь вільний час залишається?

- Так, і якщо говорити про мої захоплення, я дуже люблю грати в футбол.

- А як ти оцінюєш технічний стан наших газо­вих мереж? Чи потребують вони модернізації?

- Наші газові мережі справді у великій мірі фізично та морально застаріли. Адже прогрес у цій галузі не стоїть на місці. Наприклад, відбу­вається заміна пробкових кранів на кулькові, автоматизація газорегулюючих пунктів та станцій. Відповідно, й кваліфікація персоналу теж має постійно зростати.

- І нарешті кілька слів щодо твоїх планів на майбутнє...

- Однозначно здобуватиму вищу освіту. А от де саме? Один з найбільш ймовірних варіантів -Харківська академія міського господарства.

Як бачимо, у свої19 Володимир вже має значні спеціальні знання та навички і чіткі плани на майбутнє. І це радує, адже Україні потрібні не лише космонавти, а й обдаровані інженери-комунальники.

Віктор Гаман

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg