Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Місто arrow В мерії прислухалися до порад ветеранських організацій
В мерії прислухалися до порад ветеранських організацій Печать
Автор Газета "Город А"   
17.02.2014 г.

Image10 лютого заступник міського голови Г.М.Юрко зібрав пред­ставників відділу куль­тури,управління ЖКГ та ветеранських ор­ганізацій міста на спільну нараду для об­говорення деталей ор­ганізації урочистостей та концертної програ­ми з нагоди вшануван­ня учасників бойових дій на території інших держав та 25-ї річниці виведення військ ко­лишнього СРСР з Рес­публіки Афганістан.

Григорій Миколайович вислухав усі пропо­зиції від ветеранів. Деякі з ідей були враховані, деякі - відметені. Головна при­чина відмови від додаткової деталізації - неможливість вмістити в кількагодинну про­граму усі запропоновані захо­ди.

Під час урочистостей було вирішено транслювати фраг­менти аматорських фільмів та фото з сімейних архівів учас­ників збройних конфліктів не тільки в"прямому", але й у фоновому режимі. Також проду­мано, яким чином діяти, щоб запрошені гості, серед яких переважно літні люди, під час урочистостей могли в разі по­треби знайти і підтримку, і до­помогу.

Окрім міської ветеранської організації та ветеранів-афганців, на нараді були пред­ставлені ГО"Маю честь", спілка ракетників "Доблесть, мужність, честь"та Охтирська організація ветеранів ряту­вальних підрозділів, серед членів яких маються учасники бойових дій.

Під час наради були підняті гострі питання соціально-по­бутового плану. Так Григорій Володимирович Довгаль (Ох­тирська міська організація Ук­раїнської спілки ветеранів Аф­ганістану) вказав, що потрібно згадувати про "афганців"та інших опалених вогнем війни не тільки напередодні свят, а й у буденному житті.

Леонід Степанович Могилко (ГО "Охтирскька міська ор­ганізація ветеранів війни і військової служби "Маю честь" Міжнародної ук­раїнської спілки учасників війни)акцентував, що під час урочистостей потрібно всім, незалежно від того, на тери­торії якої саме країни людина воювала, віддавати рівні зна­ки поваги. Адже де солдати не ризикували своїм життям - в Афганістані чи на Кубі - зна­чення не має. Усі вони - герої.

Валерій Віталійович Бабич (Охтирська громадська ор­ганізація військовослуж­бовців запасу та відставки І членів їх сімей "Доблесть, мужність та честь")під час об­говорення запропонував включити в святковий кон­церт кадри, зняті під час опе­рації "Анадир", і після отрима­ної згоди відразу ж забезпе­чив передачу відеоролика в МЦКІД "Кнєжа".

Окрім цього, Могилко з Довгалем підняли питання щодо проблем з водопостачанням одного з воїнів-афгаців, який мешкає в багатоповерхівці на Дачному. Григорій Юрко зв'язався з житлово-експлуа­таційним підприємством "СІБ". За збігом обставин са­ме в цю мить працівники ЖЕКу розмірковували над вирішенням проблеми згада­ного ветерана, а сам він якраз і прийшов на прийомі до на­чальника "СІБу".

Можна не сумніва­тись,що дзвінок з мерії додав кому­нальникам ще більшого ен­тузіазму. Бо хто як не Г.М.Юр­ко, може підказати, а в разі потреби й проконтролювати працівників донедавна "рідного" ЖЕКу. Також заступ­ник міського голови пообіцяв,як потеплішає, прибрати аварійні дерева з Юріївського кладовища, де похоронені в тому числі й учасники бойових Дій.

На стадії диспуту лишилися питання щодо створення єди­ної спілки (об'єднання) усіх громадських організацій Охтирщини, що згуртували ко­лишніх військових за родом військ.Гарним продовженням ідеї було б створення Алеї Бой­ової слави, де починаючи від козаків до сьогодення були відображені усі "солдатські" професії та підрозділи, що "мешкали" у нас в місті. "Ра­кетники", "гвардійці", "ДСНС-ники", "авіатори" і т.д. - усі час­тини, що базувалися на тери­торії Охтирщини, повинні бути згадані. Хоча дані питання ви­ходили за прийнятий порядок денний, присутні включилися у жваве обговорення. Але, звісно, за один день таких пи­тань не вирішити.

Тим не менш, підсумовуючи результати зустрічі, Г.М.Юрко відмітив доцільність та ко­рисність подібного спілкуван­ня. Як влади з громадськими організаціями, так і представ­ників громадських утворень між собою.

А. Міхєєв

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg