Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Доступна медицина - кожному!
Доступна медицина - кожному! Печать
Автор Газета "Город А"   
17.02.2014 г.

З думкою про те, що сільські і жителі, у порівнянні з городя­нами, дещо обділені увагою медици­ни, можуть посперечатися і селяни, і медики, що працюють у закладах охорони здоров'я.

Скажімо, якщо оцінювати зв'язок лікар-пацієнт, то є певні переваги, адже в селі люди в білих халатах знають історії хво­роб чи не кожного. Втім, є і зворотній бік медалі - відсутність сучасного обладнання у сільських лікарнях та амбулаторіях. Саме тому зміни, що відбуваються у сфері медичного обслуговування сільського населення (наприклад,оновлення ме­дичного обладнання) є дуже важливими. У цьому сенсі можна порадіти за жителів Чупахівської се­лищної ради, адже місцева дільнична лікарня от­римала новий електрокардіограф.

"Основною причиною передчасної смерті ук­раїнців є хвороби серцево-судинної системи.Навіть сам пацієнт тривалий час може не усвідо­млювати, що хворіє. Тому вчасне виявлення патології часто гарантує успішне лікування. Відтак для колективу лікарні наявність електрокардіографу - значуща справа, а для пацієнтів взагалі- доленос­на", - зазначає головний лікар дільничної лікарні Ганна Проценко. Вона працює у галузі охорони здоров'я вже багато років і чудово розуміє, що на­явність кардіографа у лікарні та вчасне діагносту­вання хвороби може навіть врятувати життя. До то­го ж, сучасним електрокардіографом можна про­водити діагностику серцево-судинних захворю­вань навіть вдома.

Медичне обслуговування передбачає не лише лікування, а й профілактичні заходи. "Відтепер сільським мешканцям не потрібно буде їздити до районного центру,щоб зробити ЕКГ. А це особливо важливо для людей похилого віку. Завдання керівництва району - створити максимум комфорт­них умов щодо забезпечення жителів сіл якісними медичними послугами", - наголошує начальник відділу охорони здоров'я Людмила Сорокіна.

Вручення електрокардіографа відбулося з учас­тю голови Охтирської РДА Анатолія Коваля,очільника районної ради Сергія Кірічка, заступника голови адміністрації Валентини Устинової, начальника відділу охорони здоров'я Людмили Сорокіної та голови Чупахівської селищної ради Га­лини Боровенської. Урочиста подія зібрала в приміщенні Чупахівської селищної ради медич­них працівників дільничної лікарні, представ­ників громади.

Як зазначили очільники району, "на Охтирщині успішно втілюється в життя проект"Якісна та до­ступна медицина - кожному": медична галузь стабільно розвивається за багатьма напрямами і поступово ми розв'язуємо наболілі питання.Значні зусилля спрямовуємо на забезпечення якісною медичною допомогою кожного жителя. Уже тепер медичні заклади району доводять, що якісна медицина може бути доступною, адже право на неї має кожен. До речі, ще один елект­рокардіограф незабаром отримає Сонячненська амбулаторія сімейної практики загальної медици­ни".

Голова Чупахівської селищної ради Галина Боровенська говорить: "Від жителів нашої громади хо­чемо подякувати владі Охтирщини за те, що вона допомагає нам,розуміє наші проблеми і надає значну допомогу у їх вирішенні. І найперший доказ цього те, що при проведенні реформи охорони здо­ров'я інтереси людей завжди залишаються на пер­шому місці".

Н.Розторгуєва

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg