Головна arrow Розділи arrow Життя та люди arrow Із спортивної династії
Із спортивної династії Печать
Автор Газета "Город А"   
17.02.2014 г.

Тема здорового спосо­бу життя, фізкультури та спорту, особливо се­ред молоді, достатньо актуальна для того, щоб її продовжува­ти та розвивати. І цього разу на наші питання відповідала люди­на, безпосередньо причетна до згаданої сфери діяльності - інструктор тренажерного залу Віра Савченко.

- Чи можна Вас назвати пред­ставницею спортивної ди­настії?

- Скоріше вже фізкультурної! Справді, обидва мої батьки за фахом вчителі фізичної культу­ри,причому тато тривалий час викладав цей предмет у школі. В свою чергу я, як і згодом мій молодший брат Євген, закінчи­ла Сумський державний педагогічний інститут за спеціальністю "фізична ре­абілітація".

- І потім працювали за нею?

- Тут якраз більше проявив себе брат, який навіть свого ча­су був масажистом української збірної з легкої атлетики! Я ж трудилася реабілітологом не­довго. Потім довгий час моя професійна діяльність ніяк не була пов'язана із спортом. Але приблизно рік тому я знову по­вернулася до своєї "рідної стихії", ставши інструктором тренажерного залу в фітнес-центрі "Чемпіон".

- У чому саме полягає робота інструктора?

- Насамперед, у на­данні консультацій відвідувачам залу з приводу техніки безпе­ки, правильної методики виконання вправ, нарешті макси­мально ефективної по­будови тренувального процесу в цілому.

- А чи могли б Ви "проконсультувати* наших читачів щодо ширшої теми - здоро­вого способу життя?

- Будь ласка! І моєю першою порадою буде рухова активність. Тоб­то, побільше рухайтеся - бігайте,ходіть, зай­майтеся фітнесом та шейпингом! По-друге, звичайно, потрібне раціональне харчуван­ня: не переїдайте, не зловживайте смаже­ним, обов'язково снідайте, а вечеряйте не менш як за 3-4 години до сну. По-третє, пам'ятайте: до­росла людина потребує 7-8 го­дин повноцінного сну. Ну і на­магайтеся підтримувати себе в стані внутрішнього затишку та комфорту.

- Як би Ви оцінили рівень зай­нятості фізкультурою та спор­том сучасно! молоді? Чи вона вже безнадійно "комп'ютери­зована"?

- Що не безнадійно, так це точної Але дійсно в тих же фітнес-центрах явно більше лю­дей віком від 30-40 років, бо від них цього вже явно вимагає стан здоров'я.

- Чи достатньо,на Вашу дум­ку, в Охтирці розвинута спор­тивна інфраструктура?

- Якщо говорити про різно­манітні спортивні секції, напри­клад, при школах, то такою інформацією я, на жаль, просто не володію. Тренажерних залів у місті, вважаю, вистачає, басейн теж є. А от чого мені осо­бисто бракує, так це... клубу бальних танців для дорослих. Та й взагалі хотілося б більше різноманітності!

Від себе додамо:крім різноманітності, хотілося б і більше уваги та фінансування фізкуль­турно-спортивного життя з боку наших можновладців.

Віктор Гаман

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg