Головна arrow Розділи arrow Життя та люди arrow Ветерани підвели підсумки року
Ветерани підвели підсумки року Печать
Автор Газета "Город А"   
10.02.2014 г.

Image31 січня 2014 року в приміщенні Охтирської міської організації вете­ранів пройшло засідання президії. Окрім керівного складу на засіданні були присутні голови комітетів, первинних організацій та відповідальний секретар-бухгалтер ради ветеранів Т.О.Федорова.

Про проведену роботу за минулий рік та найб­лижчі плани доповів го­лова ветеранської організації, де­путат міськради В.І.Троценко. У своєму виступі очільник ветеранів особливу увагу приділив порядку використання коштів.

Так сума фінансо­вої підтримки ор­ганізації ветеранів із місцевого бюдже­ту у 2013 році скла­ла 24 тис.грн., а ко­шти благодійного фонду - 13,8 тис. грн. Протягом року май­же всі гроші були використані на ма­теріальну допомогу членам ветерансь­кої організації (у т.ч. на ліки), а також інші передбачені стату­том витрати. Було проведено два свят­кові обіди (60 осіб), 1 святковий захід, передплачені періодичні видання, придбані екс­понати для музею. Окрім цього, за­куповувалися святкові листівки та траурні вінки. Такими були основні статті витрат.

Особливими здобутками вете­ранської організації у 2013-ом році В.Троценко визначив напро­чуд вдалий виступ "Народного" аматорського колективу - хору ве­теранів війни, праці і військової служби у Курську на IX Міжнарод­ному фестивалі ветеранських хорів "Победа остается молодой", при­свяченого 70-річчю Курської битви та проведення на високому рівні І етапу Всеукраїнської естафети пам'яті "Слава визволителям Ук­раїни".

Зупинився Володимир Іванович на тому, що саме завдяки клопотанням ветеранської ор­ганізації вдалося "вибити" житло для інваліда війни І групи І.К.Подколзіна, а та­кож зрушити процес при­своєння ЗОШ І-ІІІ ст. № 11 імені генерал-майора Н.П.Батюка, героя Сталінградської битви, колишнього учня школи.

Заступник голови Ради Охтирської міської ор­ганізації ветеранів, заступ­ник голови громадської ра­ди при виконкомі Охтирсь­кої міської ради Л.О.Полякова вис­тупала після В.І.Троценка. Людми­ла Олексіївна приділила увагу решті питань, які в своєму виступі обійшов увагою Володимир Іванович, а саме: волонтерству, пробле­мам ветеранів, пов'язаних з бан­крутством "Нафтопроммаша" та ін.

ImageНа засіданні президії була при­сутня заступник начальника уп­равління пенсійного фонду України в м. Охтирка та Охтирському районі В.В.Сухонос, яка повідомила що згодом очікується збільшення пенсій. На питання представника Охтирської організації ветеранів рятувальних підрозділів стосовно пенсій військовослужбовцям, Ва­лентиною Володимирівною була надана розгорнута відповідь. На жаль, як вияснилось, "відставникам" очікувати покращень поки ще зарано.

Наприкінці засідання голова ра­ди первинної організації ветеранів військової служби В.В.Голибін вий­шов з ініціативою - рішенням пре­зидії прийняти резолюцію стосов­но ситуації в країні з запропонованими конкретними заходами щодо виходу с кризи.Ініціативу відразу підхопила Л.О.Полякова. Людмила Олексіївна завчасно підготувала свій варіант тексту. Заслухавши проект резолюції, президія утрима­лася від голосування до повного відкорегування документа. На дум­ку голови ветеранської організації В.І.Троценка, в першу чергу слід відпрацювати базову частину доку­мента. Необхідно вкрай чітко обгрунтувати, що саме спонукало Охтирську міську організацію вете­ранів до прийняття даної резо­люції. А вже наступного дня надійшла інформація, що в Сумах від імені вете­ранів області було підготовлено звернення до Президента, Голови уряду та Верховної ради України стосовно ситуації в країні. Цілком вірогідно, що охтирські ветерани замість підготовки власної резо­люції просто вирішать підтримати цю ініціативу.

Андрій Міхєєв

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg