Головна arrow Розділи arrow Життя та люди arrow Територія добра
Територія добра Печать
Автор Газета "Город А"   
27.01.2014 г.

Директор комунального закладу "Охтирська район­на централізована бібліотечна система" Ольга Андоленко - людина актив­на та динамічна.

Ось і цими днями (а точніше - пізно ввечері в неділю) вона повернулася з Чернігова, де брала участь у черго­вому семінарі. За словами Ольги Миколаївни, це був уже другий семінар, що проводився школою "Територія розвитку" у співпраці з Центром гуманістичних технологій "AHALAR". Причому завершився він для охтирчан серйозним досягнен­ням - здобуттям мінігранту!

Докладніше про це розповіла са­ма Ольга Андоленко: "Звичайно ж, другому семінару передував пер­ший. Відбувся він минулої осені та­кож у Чернігові. Участь у ньому бра­ли близько 40 чоловік з усієї Ук­раїни. А от відбір на другий семінар пройшли тільки 16 учасників."

- А за яким критерієм проходив відбір?

- Учасники презентували власні проекти, спрямовані на розвиток місцевих громад. Були представ­лені, наприклад, ідеї, пов'язані із за­хистом довкілля, дворовим футбо­лом тощо. Ми ж презентували свій сайт "Територія добра".

- Для чого він призначений?

- Його і наша мета - добро­чинність! Дійсно, серед нас багато людей, які потрапили у складні життєві обставини. Декому з наших ближніх настільки скрутно, що їм до­водиться і взимку, і влітку ходити у... кирзових чоботях, бо більше просто ні в чому! На таких людей мало хто звертає увагу. Самі ж вони (особли­во сільські мешканці)рідко зверта­ються по допомогу, бо соромляться власної бідності. Так от, на наш сайт усі бажаючі можуть надавати інфор­мацію про людей, які потребують до­помоги(приміром, своїх сусідів, знайомих), залишаючи при цьому свої контакти для зв'язку. А головне - під кожною такою історією є спеціальна кнопка "Хочу допомог­ти".

- Таким чином, ви виступаєте як посередники між доброчинцями та людьми, які опинилися в скруті?

- Можна й так сказати. На ці елек­тронні прохання про Допомогу наші земляки відкликаються досить ак­тивно, їхню ж матеріальну допомогу (як правило, речі) ми через сільських голів або соціальних працівників передаємо адресатам. Втім, одного разу ми самі вручали таку допомогу малозабезпеченій ро­дині. Сталося це у селищі Чупахівка.

- А на що піде виграний мінігрант?

- На подальший розвиток і технічне вдосконалення сайту!

Думається, районним бібліотекарям слід віддати належне. Адже, самі будучи далеко не багатіями, вони знахо­дять можливості допомагати ближнім. І багатьом з нас варто в них цьому повчитися, чи не так?

Віктор Гаман

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg