Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow ДО УВАГИ ЖИТЕЛІВ МІСТА!
ДО УВАГИ ЖИТЕЛІВ МІСТА! Печать
Автор ОГЗ МРВ УМВС   
30.12.2013 г.

Торгівля піротехнічними виробами дозволяється лише в спеціально обладнаних для цього приміщеннях, які  були обстежені представниками пожежної охорони та вибуховотехнічної служби при наявності відповідного  сертифіката на продукцію,яка реалізується.

В разі відсутності вищеназваних  вимог,піротехнічні вироби підлягають вилученню в встановленому  законом порядку ( ст. 265 КПАП України ) та передачі їх в вибухову технічну  службу на дослідження , а на громадян, які здійснювали торгівлю, складаються адміністративні матеріали за ст. 159,164 КПАП України.

Застосування побутових піротехнічних виробів здійснюється споживачем відповідно до інструкції, розміщеній на виробі  або на споживчому пакуванні виробу.

Забороняється застосування споживачем побутових піротехнічних виробів у заборонений рішеннями органів  місцевого самоврядування  час, за винятком днів святкування Нового року в ніч з 31 січня на 1 січня.

При проведенні масових заходів забороняється застосування споживачем  побутових піротехнічних виробів, що можуть створити небезпеку травмування людей осколками, горючими елементами  та частинами побутових піротехнічних виробів,що рухаються.

Забороняється:

  • кидати побутові піротехнічні вироби, ударяти по них будь-якими предметами, тягти за фітиль ;
  • переносити побутові піротехнічні  вироби в кишенях під одягом, зберігати без пакування
  • залишати побутові піротехнічні вироби без догляду ;
  • будь-яка переробка побутових піротехнічних виробів та їх розбирання ;
  • використання побутових піротехнічних виробів другого та третього класу небезпеки особами молодше за 18 років ;
  • використовувати побутові піротехнічні вироби, які створюють ефекти на висоті та/або шумові ефекти, ближче 100 м від лікарень, церков,дитячих установ, шкіл, будинків престарілих та інших громадських споруд і житлових будинків ;
  • кидати приведені в дію побутові піротехнічні вироби під ноги перехожих, із вікон балконів, здійснювати феєрверки  з дахів домів та інші дії від яких можуть постраждати люди або майно ;
  • використання побутових піротехнічних виробів особами, які знаходяться в нетверезому стані.

При поводженні з побутовими піротехнічними виробами, не пов"язаними  з приведенням в дію піротехнічних виробів, не допускається куріння та застосування відкритого вогню.

Використання побутових піротехнічних виробів для демонстрацій  феєрверків професійними  піротехніками повинно проводитись відповідно до вимог нормативних актів України, які регулюють професійне використання піротехнічних виробів в Україні.

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg