Головна arrow Розділи arrow Життя та люди arrow Тепло в помешканні має бути безпечним
Тепло в помешканні має бути безпечним Печать
Автор Газета "Город А"   
15.12.2013 г.

ImageІз настанням зимової пори температурні показ­ники значно знизилися, розпочався опалюваль­ний сезон, під час якого кожна людина формує свою зону комфорту. Ми вирушаємо у магазини, щоб обрати для себе обігрівальний прилад або використовуємо стаціонарне пічне опален­ня, але, разом з тим, рідко задумуємося над пожеж­ною небезпекою такого обладнання.

Станом на 10.12.2013 ро­ку у Сумській області за­реєстровано 1518 по­жеж. На цих пожежах виявлено 79 загиблих (з них 2 дітей) та 55 осіб травмовано (з них 3 дітей). За­гальні прямі матеріальні збитки по області від загорань склали 4 649 000 грн. Значну частку в даній ста­тистиці складає сумний "внесок" Охтирського району, на території якого з початку року виникло 90 пожеж (6% від кількості по об­ласті),на яких виявлено 5 загиб­лих (6,3%). Загальні прямі ма­теріальні збитки по району від по­жеж склали 829 000 грн., що пред­ставляє 18% від загальнообласного значення.

Як показує практика, саме в цей період прослідковується значне збільшення загорань та пожеж у житловому секторі. Левова частка таких пожеж виникає через те, що люди,обігріваючи своє житло або допоміжні будівлі, не дотримують­ся правил пожежної безпеки. Ха­рактерними причинами загорань у зимовий пожежонебезпечний період є порушення правил по­жежної безпеки при експлуатації печі (14 пожеж по м.Охтирка та Охтирському районі, що складає 16% від загальної кількості) та коротке замкнення електромережі (31 пожежа, що складає 35% від загальної кількості).

Шановні мешканці м. Охтирка та району!

Якщо у вас в помешканні пічне опалення, зверніть увагу на те, щоб в конструкції димаря та самої печі в обов'язковому порядку була передбачена розділка та відступка.Перед камерою згорання в приміщенні обов'язково влаштуй­те на підлозі захисний екран з не­горючого матеріалу. Ні в якому разі не сушіть речі над піччю, не зберігайте горючі матеріали у без­посередній близькості біля неї. Періодично прочищайте димохід від сажі, слідкуйте за його цілісністю (відсутністю механічних чи термічних пошкоджень у вигляді тріщин), уникайте розміщення го­рючих предметів, речовин та ма­теріалів на горищних приміщеннях будівель.

Варто зазначити,що з приходом холодів, люди значно більш, аніж будь-коли, використовують побутові електронагрівальні прилади, що несе у собі велику загрозу виник­нення пожеж через коротке зами­кання електромережі. Як правило, електропроводка у більшості бу­динків застаріла і взагалі не роз­рахована на навантаження, яке ми на неї покладаємо. Телевізор, комп'ютер, музичний центр, холо­дильник, зарядні пристрої для мобільних телефонів, а у зимовий період ще й обігрівачі - все це бу­ває одночасно ввімкнене в елект­ромережу. Колосальне наванта­ження проводка не витримує.

З огляду на це, 3Державний по­жежно-рятувальний загін Уп­равління ДСНС України у Сумській області з метою уникнення можли­вості виникнення пожежі у Вашому помешканні просить чітко дотри­муватися правил пожежної безпе­ки.

Не перенавантажувати мережу великою кількістю споживачів. Не використовувати побутові

електроприлади з пошкодженою ізоляцією.

Не з'єднувати проводи скруткою.

Користуватися лише справними сертифікованими електроприла­дами.

Не залишати увімкнену в мере­жу техніку без нагляду.

Не прокладати електропроводку відкрито по поверхні горючих ос­нов.

З Державний пожежно-рятувальний загін Уп­равління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Сумській області цілодо­бово 7 днів на тиждень стоїть на варті пожежної безпеки району та міста, керуючись кредом - ЗА­ПОБІГТИ! ВРЯТУВАТИ!ДОПОМОГ­ТИ! Знайте, яка б не сталася біда, Ваша першочергова дія - це теле­фонний дзвінок за номером 101. Не зволікайте з цим, адже при ви­никненні пожежі цінується кожна секунда.

Запам'ятайте!Ваша особиста безпека та безпека Ваших рідних напряму залежить від того,наскільки серйозно ви ставитеся до пожежної безпеки та дотри­муєтесь елементарних її правил у побуті.

З ДПРЗ Управління ДСНС України у Сумській області


Зима началась пожарами

1 декабря 2013 г. в 18:00 на пункт связи 6 государ­ственной пожарно-спасательной части поступило сооб­щение о пожаре в частном жилом доме по пер. Мира. На место вызо­ва было направлено два отделе­ния во главе с начальником карау­ла.

К месту вызова пожарные при­были быстро (время выезда 18:01, прибытия 18:07). Однако из-за то­го, что хозяева не сразу обрати­лись за помощью в службу 101, а пытались потушить загорание са­мостоятельно, пожар стал, как го­ворят профессиональные огнеборцы, "запущенным". А ведь в такой ситуации дорога каждая секун­да!

На момент прибытия службы 101 огонь уже охватил всю крышу,под которой находилось мансард­ное помещение. Языки пламени вырывались из-под двух фронто­нов. Возникла угроза возгорания соседних строений.

Пожарными было подано два ствола с противоположных сторон полыхающего здания и вызвана помощь из Климентово, где распо­лагается 31 профессиональный пожарный пост. Из-за большой площади пожара (около 130 м.кв.)спецавтомобилям требовалась постоянная дозаправка водой, а ближайший исправный гидрант находился лишь у площади Лени­на.

Хорошо, что сразу три автомоби­ля спасателей работали на пожа­ре. Иначе не удалось бы обеспе­чить своевременный подвоз воды. Проблема с водоснабжением в го­роде по-прежнему остается ост­рой. Тушение осложнял сильный шквальный ветер и высокая горю­чая загрузка мансардного поме­щения, оббитого деревом.

Спасателям удалось локализо­вать пожар в 18:55, а в 21:10 он был полностью ликвидирован. Од­нако не смотря на то, что 1 этаж удалось спасти,крышу погорель­цам придется отстраивать заново. В огне сгорели личные вещи се­мьи. Кроме того, необходим сроч­ный ремонт помещений. А все это требует денег.

Семья Дубовских нуждает­ся в помощи. В их семье трое детей (1995,2002, 2013 годов рождения), в настоя­щий момент погорельцы прожива­ют у соседей. Уже объявлен сбор средств. Если Вы имеете возмож­ность и желаете помочь многодет­ной семье, то можете связаться по тел. (099) 481-92-50 либо пере­числить средства на банковскую карту 5168 7572 4260 0160 (Дубовская Наталья Анатольевна).

Андрей Михеев

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg