Головна arrow Розділи arrow Місцеві новини arrow Події arrow Намалюйте безпечне свято!
Намалюйте безпечне свято! Печать
Автор Газета "!Город А"   
09.12.2013 г.

ImageПожежі, надзвичайні події, вибухи та безліч інших небезпек несуть з собою біди, з якими бо­ротись дуже важко. За­вчасно передбачати ли­хо,вчити людей бути обачними, вимагати до­тримання встановлених правил потрібно з дня у день. І тоді рятувальні спецмашини будуть мен­ше виїжджати під сире­нами,і більш безпечним стане наше життя.

Коли ж слід починати вчи­ти правила пожбезпеки? Чим раніш,тим краще, - вважає головний інспектор Охтирського міськрайонного відділу Управління ДСНС України у Сумській області капітан служби цивільного захисту С.В.Бондарен­ко. Сергій Володимирович - один з ініціаторів Новорічного конкурсу дитячого малюнку на протипожеж­ну тематику. - Наближаються новорічні та різдвяні свята. Разом з ними прий­дуть у наші домівки радість, весе­лий настрій і різні розваги. Для кожної людини Новий рік - це виз­начна подія. Особливо ж радіють прикрашеній ялинці дітлахи.

Щоб безпечно зустріти та прове­сти зимові свята, потрібно дотри­муватися правил пожежної безпе­ки до новорічних ялинок, ялинко­вих прикрас та інших виробів, без­посередньо пов'язаних з Новим роком.

- Саме тому був ініційований конкурс дитячого малюнку? Роз­кажіть,будь ласка, про нього.

- Міський конкурсу дитячої твор­чості "Подаруємо малятам без­печні новорічні свята!", на наш по­гляд, допоможе дітям гарно опану­вати правил безпеки. Відділ освіти, молоді та спорту Охтирської міської ради та організація вете­ранів Охтирських рятувальних підрозділів запропонували ма­леньким художникам позмагатися, хто краще і цікавіше викладе у ма­люнку"новорічні" правила безпе­ки.

Конкурс проводиться в один етап з 3 по 30 грудня 2013 року.Конкурсні роботи приймаються до 12:00 З0 грудня 2013 року за ад­ресою: м.Охтирка, вул. Гафановича, 12.

Батьки разом з маленькими конкурсантами також повторять прості, але дуже потрібні пожежні вимоги. За кожним пунктом пра­вил пожежної безпеки стоїть досвід, здобутий рятувальниками під час гасіння.

- Однак першокласнику буде важко суперничати з випускником.

- Звісно. Отож, учасники конкур­су розподілені на три вікових гру­пи: молодшу - до 9 років, середню - від 10 до 13 років та старшу -від 14 до 17 років. Кожний буде зма­гатися з рівними суперниками.

На конкурс приймаються закінчені сюжетні твори (від одно­го учасника -1 робота) у довільній техніці виконання (акварельні, гуашеві, олійні фарби, пастель, вос­кові олівці, фломастери, кольорові олівці, змішані техніки тощо) на па­пері формату АЗ.

Звертаючись до маленьких охтирчан, я б попросив їх створювати такі роботи, які б з першого погля­ду переконливо підказували їхнім одноліткам, як слід себе поводити. Це дуже допоможе нам в нашій ро­боті по запобіганню пожеж та інших надзвичайних ситуацій.

Не забудьте вказати на зворот­ному боці в правому нижньому куті наступні дані: назва роботи, ПІБ учасника, дата народження, назва навчального закладу, клас, домаш­ня адреса, контактний телефон.

- Наостанок, нагадайте деякі з новорічних пожежних порад.

- Не встановлюйте ялинку побли­зу опалювальних приладів, те­левізорів,комп'ютерів, а також штор та інших речей і предметів, які легко піддаються вогню. Іграш­ки на ялинці розподіляйте рівномірно, а сама ялинку вста­новлюйте на стійкій основі. При­крашайте ялинку тільки електрич­ними гірляндами промислового виготовлення. Обов'язково пе­ревірте їх справність перед експлу­атацією.Не дозволяйте дітям са­мостійно включати електрогірлян­ди, не одягайте малюків в костюми з легкозаймистих матеріалів.

У кімнаті, де стоїть ялинка, ма­ленькі повинні перебувати тільки під наглядом дорослих. У жодному разі не застосовуйте в приміщенні свічки, бенгальські вогні, відкри­тий вогонь, феєрверки, вибухоне­безпечні хлопавки і петарди.

Ось основні поради, дотримую­чись яких ви відсвяткуєте Новий рік без проблем. Будьте завжди обережні, бережіть своє життя та життя своїх близьких!

Підготував А.Міхєєв

 
kylymy_150523.jpg

bezp_181120.gif

express.gif

pam_100221_02.jpg

bud_250323.jpg

brus_110423_02.jpg

pesok_220823_01.jpg